Granturi de capital de lucru de 350 milioane EUR, finanțate de UE. Prelungirea termenului de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență!

18 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 387
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sunt disponibile granturi de capital de lucru finanțate din fonduri europene, în cuantum de 350 milioane EUR. Una dintre condiții este deținerea unui Certificat de Situație de Urgență (CSU). Termenul de obținere al Certificatelor a fost prelungit pentru perioada 1 august-15 septembrie 2020.

Certificatele de Situație de Urgență (CSU) emise de Ministerul Economiei au fost reglementate încă din 16 martie 2020, de la începutul declarării stării de urgență în contextul pandemiei Covid-19. Ulterior, au fost acordate anumite facilități companiilor care au obținut astfel de Certificate, precum: facilități de natură comercială (e.g., amânarea plății chiriei și a utilităților sau scutirea plății penalităților contractuale), în domeniul bancar (e.g., suspendarea plății ratelor) sau fiscal (e.g., scutirea de la plata impozitului specific unor activități).

Emiterea acestor Certificate cunoaște două (2) forme: tip 1 (albastru) și tip 2 (galben).

Conform unui articol publicat de noi la începutul lunii Mai, după o lună de la data la care platforma Ministerului Economiei care emite Certificatele a devenit operațională, un număr de aproximativ 43.000 de societăți au aplicat pentru obținerea acestora.

Termenul în care puteau fi obținute aceste Certificate a expirat la data de 15 iunie 2020, fiind de curând prelungit pentru perioada 1 august-15 septembrie 2020. Aceste Certificate pot fi emise companiilor care au înregistrat o diminuare a veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, față de media lunilor ianuarie și februarie 2020.

După cum am anticipat, prin alte acte normative urmează să fie acordate beneficii sau facilități în baza Certificatelor obținute. Astfel, au fost alocate granturi pentru capital de lucru în valoare de 350 milioane EUR, finanțate din fonduri europene, una dintre condiții fiind obținerea Certificatului de Situație de Urgență.

La zi, un număr de aproximativ 60.000 de companii au aplicat pentru obținerea Certificatelor, însă un număr important dintre acestea au fost revocate. Așadar, după cum am menționat și în trecut, pe lângă îndeplinirea condițiilor legale este important ca depunerea documentației să fie realizată în mod corect pentru a evita riscul revocării Certificatului.

Granturi de capital de lucru de 350 milioane EUR, finanțate de UE. Prelungirea termenului de obținere a Certificatelor de Situație de Urgență! was last modified: august 18th, 2020 by Daniel Moreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Daniel Moreanu

Daniel Moreanu

Este avocat în cadrul Baroului București și doctor în drept.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter