Discursul domnului Ovidiu Predescu în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019

27 ian. 2020
Vizualizari: 1165

Diploma de onoare acordată revistei „Dreptul” de către Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Vă rog să-mi permiteți să mulțumesc din suflet Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pentru diploma de excelență acordată celei mai vechi publicații juridice din România modernă și a doua, în ordine cronologică, după Junimea lui Titu Maiorescu – al cărei prim număr a apărut în 1867; noi am apărut în 16 decembrie 1871.

Mulțumesc conducerii Uniunii Ziariștilor Profesioniști pentru onoarea ce ne-a făcut-o. Această diplomă revine atât editorului, respectiv Uniunii Juriștilor din România, moștenitoarea societății juridice române, creată în vara anului 1871, că așa a luat naștere, 6 luni mai târziu, din dorința de a avea propriul oficios, revista Dreptul, sub conducerea primului redactor general al ei de la acea vreme. Și, bineînțeles, cu contribuția unor mari juriști, spre exemplu Bosianu, Ferechide și mulți alții.

De asemenea, merită felicitări colegiul de redacție al revistei Dreptul, dar în primul rând colaboratorii noștri. Fără colaboratori, nu am putea exista. Nici noi, nici alte publicații juridice. Faptul că cel mai înalt for al ziariștilor din România – și foarte bine că v-ați spus Uniunea Ziariștilor Profesioniști, și nu Uniunea Jurnaliștilor; atrag atenția că în perioada interbelică ieșeau copiii de la Universul, ei erau numiți „jurnaliști”. Și ieșeau pe stradă, ca să vândă ziarul Universul.

Mulțumim tare mult, o consider ca pe o recunoaștere a unei publicații de specialitate, în rândul publicațiilor mai cunoscute, de tipul cotidienelor sau celor audiovideo consacrate. Încă o dată, mulțumesc frumos și sper într-o colaborare deosebită în anul ce va să vină și, zic eu, și cu sprijinul dnei profesor Zlătescu, să putem să creionăm cât mai repede posibil acel calendar de activități comune. Mulțumesc.

 

Discursul domnului Ovidiu Predescu în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019 was last modified: ianuarie 31st, 2020 by Ovidiu Predescu

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ovidiu Predescu

Ovidiu Predescu

Este prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și director fondator al publicațiilor „Dreptul”, precum și secretar general al Academiei de Științe Juridice din România.
A mai scris: