Mesajul domnului președinte av. dr. Gheorghe Florea la Premiile RRDP pe anul 2016

6 dec. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1087

Domnule Profesor universitar dr. Liviu Pop, membru corespondent al Academiei Române,
Domnule Director al Revistei Române de Drept Privat, prof. univ. dr. Valeriu Stoica,
Domnule Redactor-șef al Revistei Române de Drept Privat, conf. univ. dr. Mircea Dan Bob,
Doamnelor și domnilor membri ai Colegiului de redacție al Revistei Române de Drept Privat,
Doamnelor și domnilor membri ai Consiliului științific al Revistei Române de Drept Privat,
Domnule director al Editurii Universul Juridic,
Doamnelor și domnilor invitați,

Anual, Corpul avocaților din România conlucrează cu Revista Română de Drept Privat, pentru acordarea premiului „Matei B. Cantacuzino” unei personalități a vieții științifice românești, a cărei activitate de excepție merită cu prisosință să fie recunoscută de juriștii care își regăsesc propriile frământări ale aplicării dreptului în numele dreptății bine făcute.

Pentru anul 2017, Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România a decis ca acest premiu să fie acordat domnului profesor universitar dr. Liviu Pop, profesor emerit și fost decan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ales membru corespondent al Academiei Române la 4 noiembrie 2016, personalitate proeminentă a cercetării științifice în domeniul dreptului privat, avocat înscris în Baroul Cluj, membru în Consiliul Științific al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Corpul de avocați din România este onorat să dedice premiul de excelență unui purtător de cuvânt respectat în domeniul dreptului, ale cărui opere de referință sunt caracterizate prin profunzime, printr-un stil original și limpede în exprimare, repere în evoluția viitoare a științei dreptului civil. „Căldura” celui care a scris numeroase lucrări fundamentale în domeniul dreptului privat a animat și a însuflețit „discipolii”, dar și „învățăceii” – studenții care au avut norocul de a avea în jur har și bunătate – să dobândească pasiunea și să redescopere frumusețea științei dreptului și aptitudinea de a avea permanent o minte „redescoperită”, pregătită pentru ca adevăratele concepte și constante ale dreptului să dăinuiască și să păstreze forma tradițională a raționamentului juridic și a scrierii lui.

Domnul profesor universitar dr. Liviu Pop s-a dovedit a fi un prieten apropiat al profesiei de avocat, un model de profesionist al dreptului care, cu grija respectului opiniilor sale doctrinare și al promovării permanente a unei conduite academice, a prețuit „știința de carte” și a dat totdeauna sfaturi bazate pe omenia ce l-a caracterizat. Zâmbetul asociat exigenței profesorului, care a evocat și evocă permanent omenia sa a constituit și constituie o provocare pentru juriștii practicieni, care recurg la dialogul viu cu opera profesorului – un reper ce sprijină elaborarea consultațiilor, sfaturilor, cererilor, apărărilor și soluțiilor cu conținut juridic pe care le adoptă în profesiile lor.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Vitalitatea profesorului, simțul umorului și buna sa dispoziție, spiritul de observație neobișnuit, ironia – uneori acidă, dar totdeauna justă – dizolvată aproape totdeauna în umor, abilitatea de a înțelege și a tolera, într-un mod înțelept, demonstrează o profundă înțelegere a lucrurilor, trăsături specifice unui om frumos, dedicat adevărului și binelui. Fidel credinței că juriștii sunt chemați, în primul rând, să contribuie la facerea dreptății, la înfăptuirea justiției cu bunătate, adesea iertătoare, profesorul Liviu Pop s-a străduit și a reușit să adune, în jurul său, oameni generoși, exigenți și îngăduitori, animați și implicați în reconstrucția morală a societății – în care magistrul a crezut și mai crede încă. Numeroși avocați – foști studenți ai magistrului – dau mărturie efortului făcut pentru a educa generații de juriști, cultivându-le spiritul adevărului, al disciplinei și seriozității, ca un veritabil model de viață ce dăinuiește prin faptele sale!

Vă urăm multă putere și sănătate!

Președinte U.N.B.R.,
Av. dr. Florea Gheorghe

Mesajul domnului președinte av. dr. Gheorghe Florea la Premiile RRDP pe anul 2016 was last modified: decembrie 18th, 2017 by Gheorghe Florea

Vă recomandăm:

Despre autor:

Gheorghe Florea

Gheorghe Florea

Este doctor în drept procesual civil, avocat, membru al Baroului București, președinte al UNBR și lector în cadrul INPPA.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter