Discursul doamnei Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 233

 

Îmi face plăcere să anunț câștigătorul premiului „Octavian Căpățînă” ‒ domnul prof. univ. dr. Lucian Bercea. Dar nu înainte de a vă spune că mulțumesc revistei și celor care au avut inițiativa să organizeze această festivitate acum! Dacă ar fi trăit, domnul Octavian Căpățînă (pentru mine va rămâne totdeauna domnul Octavian Căpățînă!) ar fi împlinit, săptămâna viitoare, 100 de ani. Este, cred, un prilej foarte, foarte frumos, de a omagia acest moment. Totdeauna mă gândesc cu foarte multă durere la domnul Octavian Căpățînă, pe care l-am iubit nespus. (…) L-am cunoscut și ca șef al meu, primul meu șef, la Institutul de Cercetări Juridice, unde era șeful secției în care lucram atunci.

Revenind, mă bucur că am prilejul să anunț acest premiu și să anunț drept câștigător al acestui premiu pe domnul Lucian Bercea, pe care îl apreciez de foarte multă vreme, pe care l-am cunoscut din timp, din activitatea științifică, din comunicările la care participa, pe care le-a susținut, și căruia îi adresez mulțumiri sincere pentru faptul că a publicat acest studiu. (…)

Acest studiu are o calitate deosebită: ni-l prezintă pe autor în întreaga sa dimensiune. Dacă citim studiul, descoperim că autorul este nu numai un foarte bun civilist, dar este un stăpânitor a tot ce înseamnă dreptul bancar și al afacerilor, inclusiv componenta economică a dreptului afacerilor. Este o analiză extrem de minuțioasă, ni-l prezintă pe autor ca un foarte bun cercetător și minuțios științific.

* Fragment din alocuțiunea doamnei prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Discursul doamnei Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020 was last modified: octombrie 14th, 2021 by Brândușa Mariana Ștefănescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter