Discursul doamnei Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020

Vizualizari: 718

 

Îmi face plăcere să anunț câștigătorul premiului „Octavian Căpățînă” ‒ domnul prof. univ. dr. Lucian Bercea. Dar nu înainte de a vă spune că mulțumesc revistei și celor care au avut inițiativa să organizeze această festivitate acum! Dacă ar fi trăit, domnul Octavian Căpățînă (pentru mine va rămâne totdeauna domnul Octavian Căpățînă!) ar fi împlinit, săptămâna viitoare, 100 de ani. Este, cred, un prilej foarte, foarte frumos, de a omagia acest moment. Totdeauna mă gândesc cu foarte multă durere la domnul Octavian Căpățînă, pe care l-am iubit nespus. (…) L-am cunoscut și ca șef al meu, primul meu șef, la Institutul de Cercetări Juridice, unde era șeful secției în care lucram atunci.

Revenind, mă bucur că am prilejul să anunț acest premiu și să anunț drept câștigător al acestui premiu pe domnul Lucian Bercea, pe care îl apreciez de foarte multă vreme, pe care l-am cunoscut din timp, din activitatea științifică, din comunicările la care participa, pe care le-a susținut, și căruia îi adresez mulțumiri sincere pentru faptul că a publicat acest studiu. (…)

Acest studiu are o calitate deosebită: ni-l prezintă pe autor în întreaga sa dimensiune. Dacă citim studiul, descoperim că autorul este nu numai un foarte bun civilist, dar este un stăpânitor a tot ce înseamnă dreptul bancar și al afacerilor, inclusiv componenta economică a dreptului afacerilor. Este o analiză extrem de minuțioasă, ni-l prezintă pe autor ca un foarte bun cercetător și minuțios științific.

* Fragment din alocuțiunea doamnei prof. univ. dr. Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020.

Discursul doamnei Brândușa Ștefănescu în cadrul Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2020 was last modified: octombrie 14th, 2021 by Brândușa Mariana Ștefănescu

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Brândușa Mariana Ștefănescu

Brândușa Mariana Ștefănescu

Este prof. univ. dr. în cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti și Doctor Honoris Causa al Universității „Valahia” din Târgoviște.
A mai scris: