Discursul domnului Paul Pop, câștigătorul Premiului „Henri Capitant” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2895

În cadrul festivității „PREMIILE RRDP 2016” Premiul „Henri Capitant” a fost prezentat de către domnul Bogdan Dumitrache.

„Doamnelor și domnilor,

Mergem la a doua fază de judecată – e vorba de acordarea Premiului Henri Capitant – și îmi revine plăcerea și în acest an să anunț nominalizările pentru acest premiu. Sunt cinci nominalizări și cinci titluri care se află în competiție: Paul Pop – Sancțiuni procedurale în procesul civil, Editura Universul Juridic 2016; Alin Speriuș Vlad – Apelul în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016; Arcadia Hinescu – Fuziunea societăților, Editura Hamangiu, 2016; Oana Cristina Nimeș – Faptul juridic licit, Editura Hamangiu, 2016; și Filip Pavel – Nulitatea actului juridic civil, Editura Hamangiu, 2016”.

Formator la Institutul Național al Magistraturii
Executor judecătoresc Bogdan Dumitrache

 

Campanie Craciun UJmag 2020

Acordarea acestui premiu a fost făcută de către domnul Mircea Dan Bob.

„Doamnelor și domnilor,

Vă mulțumesc și o să-mi permiteți să nu mă mai ridic acum, că mă văd și așa, nu-i problemă. Câștigătorul premiului «Henri Capitant» pentru cea mai bună teză de doctorat sau monografie juridică pentru anul 2016 pe teme de drept privat este lucrarea domnului Paul Pop, «Sancțiuni procedurale în procesul civil», apărută la Editura Universul Juridic, în anul 2016”.

Vicepreședinte al Comisiei de Etică, membru al Consiliului profesoral
la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai
Prof. univ. dr. Mircea Dan Bob

Premiul a fost apoi înmânat de către doamna Carmen Dima, din partea UNNPR.

„Doamnelor și domnilor,

Ca notar francofil și ca absolvent al Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, care-și are sediul chiar în această facultate, îmi revine deosebita onoare de a vă înmâna, din partea Uniunii Naționale a Notarilor Publici, acest premiu.

Vă felicit, vă doresc mult succes și pe viitor!

Mulțumesc Revistei Române de Drept Privat și Universului Juridic pentru că ne-a ales ca partener. Sperăm ca această colaborare să fie fructuoasă și pe viitor și vă doresc tuturor sărbători fericite, mult succes în activitate, un an nou cu bucurii și să ne vedem cu bine și la anul, în același cadru festiv. Felicitări!”.

Carmen Dima, din partea UNNPR

Apoi, domnul Paul Pop, câștigătorul Premiului „Henri Capitant” a susținut un discurs.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„Doamnelor și domnilor,

Mulțumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-o faceți prin acordarea acestui prestigios premiu. Așa cum spunea și dl profesor Bob, monografia are la bază teza de doctorat pe care am susținut-o în urmă cu mai bine de doi ani de zile, la care, sincer să vă spun, aș fi vrut să mai lucrez un pic, însă constrâns fiind de termenele stricte ale școlii doctorale, mi-am spus că voi putea s-o îmbunătățesc când o voi publica. Mi-a reușit parțial.

N-aș fi reușit, însă, să finalizez o teză și ulterior să public o monografie, dacă n-aș fi avut șansa să fiu doctorandul și colaboratorul unui om extraordinar. Un om între oameni, un român adevărat, un profesionist desăvârșit, o adevărată enciclopedie juridică. Din păcate pentru cei de după mine și din fericire pentru mine, dacă pot spune astfel, am fost ultimul său doctorand cu teza susținută. Oricât de mult am ținut la dânsul și oricât de mult a ținut la mine și m-a apreciat, vă rog să mă credeți că elaborarea unei teze sub coordonarea domniei sale nu a fost deloc facilă. Iar cei care au fost doctoranzi știu bine la ce mă refer.

Rigoarea academică și respectarea ad literam a procedurilor era literă de lege pentru dânsul; și pentru nimic în lume nu făcea rabat de la calitate, atunci când era vorba de cercetare, în special cea doctorală.

De aceea cred că se cuvine să dedic acest premiu celui care mi-a fost profesor, mentor, părinte și, îndrăznesc să spun, prieten, și care peste câteva zile ar fi împlinit vârsta de 67 de ani și, din păcate pentru noi, colaboratorii săi apropiați – Traian, Mirela, Claudiu, Liviu și cu mine – ne lipsește enorm. Însă, sunt încredințat de faptul că de undeva, de acolo de sus, ne urmărește și are grijă să ducem mai departe ce m-a (și ne-a)  învățat: dragostea pentru procedura civilă și pentru lucrul cu studenții, profesorul Viorel Mihai Ciobanu. Vă mulțumesc!”.

Cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității din București
Av. Paul Pop

Discursul domnului Paul Pop, câștigătorul Premiului „Henri Capitant” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 19th, 2017 by Paul Pop

Vă recomandăm:

Despre autori:

Paul Pop

Paul Pop

Este avocat în Baroul Bucureşti, cu peste 20 de ani de experienţă; cadru didactic asociat (conducător de seminare) la disciplina Drept procesual civil – anul IV – licenţă, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, din anul 2012; doctor în drept al Universităţii din Bucureşti din anul 2015, cu distincţia Summa cum laude, cu teza intitulată „Sancţiuni procedurale în procesul civil”, coordonată de prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu; autor de articole şi studii în Revista română de drept privat şi în Revista română de executare silită.
A mai scris:
Bogdan Dumitrache

Bogdan Dumitrache

Este executor judecătoresc și formator la INM. A făcut parte din Comisia de redactare a Proiectului Noului Cod civil (Legea nr. 287/2009), din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod civil (Legea nr. 71/2011) și din Comisia de redactare a Proiectului Legii de punere în aplicare a Noului Cod de Procedură civilă (Legea nr. 76/2012).
A mai scris:
Mircea-Dan Bob

Mircea-Dan Bob

Este doctor în drept cu teza „Evoluţia succesiunii testamentare în dreptul roman” , prof. univ. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai, vicepreședinte al Comisiei de Etică și membru al Consiliului profesoral.
A mai scris:
Carmen Dima

Carmen Dima

Este notar public, Camera Notarilor Publici București; Birou Individual Notarial Carmen Dima.
A mai scris: