Discursul domnului Paul Pop cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019

29 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 810

 

Doamnelor și domnilor profesori, stimați invitați,

Mă bucur să particip la cea de-a XII-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat, de data aceasta în calitate de prodecan al Facultății de Drept a Universității din București, care, în mod tradițional, găzduia fizic acest eveniment deosebit în sala „Constantin Stoicescu”, și, în virtutea bunei colaborări pe care o avem cu Editura Universul Juridic, sperăm că și în viitor se va întâmpla la fel, după ce o să scăpăm de perioada asta nefastă pe care trebuie să o trăim.

Vă transmit salutul Facultății de Drept, în special al dlui decan Răzvan Dincă, care regretă că nu poate să fie personal prezent la această întâlnire, pentru un motiv mai mult decât onorabil: are curs. Înainte de începerea evenimentului, l-am rugat pe dl Ciprian Radu să-mi spună a câta ediție este și nu mică mi-a fost surprinderea când am aflat că se împlinesc 12 ani de la debutul acestui eveniment frumos, care și-a câștigat un binemeritat prestigiu și o reală apreciere din partea lumii juridice românești.

Nutresc speranța că Universul Juridic, într-un viitor nu prea îndepărtat, va permite accesul liber în online la absolut toate articolele care se regăsesc tipărite în revistă, de la primul număr la zi, astfel încât oricine va dori să facă o cercetare aprofundată în domeniul dreptului privat să poată avea acces la această bază de date extrem de prețioasă pentru dreptul românesc, fără a avea constrângeri de natură financiară. Iar dacă, odată cu decernarea Premiilor Revistei Române de Drept Privat, aniversăm în fiecare toamnă acest proiect deosebit, început de dl profesor Marian Nicolae și de dl Nicolae Cîrstea și continuat în mod sublim de dl profesor Valeriu Stoica, se cuvine să urez la cât mai multe ediții în care lucrări științifice valoroase își vor găsi consacrarea, iar un reprezentant de marcă al doctrinei juridice românești să fie omagiat pentru întreaga activitate în slujba dreptului din țara noastră.

Vă mulțumesc și aștept și eu cu nerăbdare să văd nominalizările și cine va primi cele patru premii prestigioase la această a XII-a ediție. Vă mulțumesc, dle profesor. Evident, mă alătur și eu gândurilor dlui profesor Stoica, o salut pe dna profesor Brândușa Ștefănescu. Este o plăcere să o revăd de fiecare dată și, într-adevăr, prezența dânsei la acest eveniment girează pe deplin faptul că este un eveniment de valoare în lumea juridică din țara noastră. Vă mulțumesc foarte mult!

Discursul domnului Paul Pop cu ocazia Festivității de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pentru anul 2019 was last modified: octombrie 29th, 2020 by Paul Pop

Vă recomandăm:

Despre autor:

Paul Pop

Paul Pop

Este avocat în Baroul Bucureşti, cu peste 20 de ani de experienţă; cadru didactic asociat (conducător de seminare) la disciplina Drept procesual civil – anul IV – licenţă, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, din anul 2012; doctor în drept al Universităţii din Bucureşti din anul 2015, cu distincţia Summa cum laude, cu teza intitulată „Sancţiuni procedurale în procesul civil”, coordonată de prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu; autor de articole şi studii în Revista română de drept privat şi în Revista română de executare silită.
A mai scris: