Discursul doamnei Evelina Oprina cu ocazia Festivității de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022

19 oct. 2023
Vizualizari: 394

Valeriu Stoica – Mulțumesc, domnule profesor! Emoțiile într-un asemenea moment dau o culoare afectivă, foarte frumoasă, foarte plăcută, și în absența acestor emoții poate că și ceremoniile noastre n-ar fi atât de înălțătoare. Dar pentru că și ceremoniile au un sfârșit, pentru încununarea acestei ceremonii dau cuvântul, era să spun doamnei judecător… da, spre tristețea mea, doamna Oprina acum trebuie să se dedice doar științei, nu și magistraturii. Este directoarea editorială a Grupului de Editură Universul Juridic. În această calitate închide ceremonia de astăzi.

 

Evelina Oprina – Bună seara și mulțumesc frumos, domnule profesor Valeriu Stoica, pentru această introducere! Nu este vorba despre mine în această seară, însă vă mulțumesc pentru această introducere și da, este adevărat, după o carieră de 25 de ani, am ales să alătur aplecărilor mele didactice și științifice o nouă provocare pe care mi-a lansat-o Editura Universul Juridic, aceea de a contribui, de a construi împreună, mai bine zis, editură în a cărei platformă am găsit, să spun așa, terenul fertil pentru susținerea și pentru dezvoltarea cercetării științifice și în special în domeniul dreptului, pentru că, da, este o pasiune a mea.

Stimați profesori și autori, dragi invitați, am asistat astăzi, așa cum am văzut, la un eveniment de excepție – Premiile Revistei Române de Drept Privat – eveniment cunoscut și recunoscut deja în lumea dreptului. Eu, până nu demult, ca observator extern și ca participant la acest eveniment, afirm cu tărie acest lucru, nu doar din noua mea calitate, poate puțin subiectivă. În vremuri neprielnice pentru cercetarea științifică, însă fără a abandona nici o secundă lupta pentru valoare, cu profesionalismul cunoscut, conducerea Revistei Române de Drept Privat continuă să ne arate, an de an și număr de număr, că pasiunea, talentul, dar mai ales munca sunt acele ingrediente necesare, pentru ca mai tinerii, dar, de ce nu, și, iată, experimentații cercetători deja, să se dezvolte și să contribuie la dezvoltarea dreptului privat, în special.

Revista Română de Drept Privat, nu trebuie să o mai spun, este o revistă care și-a câștigat deja locul binemeritat în panoplia revistelor de specialitate juridică și editorul acestei publicații, Editura Universul Juridic, înțelege să susțină în continuare efortul conducerii revistei în acest proces de a descoperi și a dezvolta valoarea și excelența. Și pentru că cercetarea științifică necesită susținere și la evenimentul de astăzi, cele 4 profesii liberale, avocatura, profesia de notar, profesia de executor judecătoresc și profesia practicienilor în insolvență, au ales să susțină și de această dată acest eveniment și să contribuie, alături de noi, la omagierea autorilor și lucrărilor reprezentative pentru anul trecut, în materia dreptului privat.

Încurajăm această susținere, pentru ca fiecare, împreună, cu potențialului de resurse, să putem să facem un pas înainte. Vreau să felicit și eu toți autorii nominalizați, pentru că toate lucrările sunt valoroase, autorii premiați, în special, toți premianții de astăzi, pentru că aleg să-și dedice resursele interioare și timpul celui mai frumos univers, Universul Juridic. Felicit și conducerea Revistei Române de Drept Privat, pentru că, așa cum spuneam, nu abandonează nici o secundă principiile, valoarea și excelența. Eu vă doresc tuturor să aveți un an profesional împlinit, un an universitar, pentru cei implicați în activitățile didactice, de asemenea, cu împliniri și cu mulțumiri din partea studenților dumneavoastră și sper ca în viitorul, de ce nu, apropiat, să construim împreună proiecte editoriale frumoase și constructive. Mulțumesc și felicitări!

 

 Valeriu Stoica – Vă doresc o seară plăcută în continuare! Ne revedem la anul cu celelalte premii.

Discursul doamnei Evelina Oprina cu ocazia Festivității de decernare a premiilor „Revistei Române de Drept Privat” pentru anul 2022 was last modified: octombrie 19th, 2023 by Evelina Oprina

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Evelina Oprina

Evelina Oprina

Este membru în Consiliul Superior al Magistraturii și prof. univ. dr. la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” din București.
A mai scris: