Urmează să vedem pe viitor și o practică mai unitară, probabil, a instanțelor de judecată

10 iul. 2019
Vizualizari: 738

Nicolae Cîrstea: Suntem din nou la Constanța, împreună cu dna Cristina Stroie, președinte UNPIR Filiala Constanța. Dna președinte, sezonul în această zonă a evenimentelor pe insolvență începe și se termină la Constanța. De această dată, pe 28 iunie 2019, un eveniment – Conferința regională de insolvență INM-INPPI. Care ar fi punctele definitorii ale acestui eveniment de astăzi?

Cristina Stroie: Bună ziua și mulțumim frumos și dumneavoastră pentru participare. Este, într-adevăr, un eveniment deosebit pentru noi, important atât prin temele prezentate, cât și prin persoanele care au participat alături de noi. Am avut alături instituții creditoare care participă în cadrul procedurilor de insolvență, Direcția de Finanțe AJFP Constanța, Registrul Comerțului – dna director a fost prezentă. Am avut Consiliul Local și Consiliul Județean deopotrivă și, desigur, magistrați – lectorii au fost deosebit de importanți în bunul mers al acestei conferințe.

Da, am avut tot felul de evenimente și urmează să mai avem. În septembrie sperăm să realizăm încă un seminar de pregătire a practicienilor în insolvență, în colaborare cu UNPIR București, astfel cum ne-am obișnuit, de altfel, în fiecare an.

În concluzie, desigur că încercăm să atingem acel nivel de pregătire profesională, ceea ce nu se întâmplă decât prin studiu aprofundat și prin organizarea acestor evenimente. Ne-am bucurat, într-adevăr, de participarea unui număr destul de ridicat al practicienilor din Constanța, din București și de la alte filiale. Ne bucură de fiecare dată și cu siguranță că îi așteptăm și pe viitor.

Nicolae Cîrstea: Sunt încă zone de aprofundat în insolvență. Care ar fi, din punctul dumneavoastră de vedere, punctele critice în această materie, care ar trebui rezolvate în cadrul acestor evenimente prin discursurile, speech-urile vorbitorilor?

Cristina Stroie: Sunt probleme cu care ne confruntăm noi – și nu numai noi, de regulă toate profesiile juridice din sfera insolvenței sau care sunt în legătură cu această procedură de insolvență se confruntă cu diferite probleme. Noi momentan încă încercăm să ne adaptăm la efectele Ordonanței 88, de altfel foarte multe teme au venit în legătură cu aceste probleme pe care le întâmpinăm noi și, desigur, debitorii care doresc să se reorganizeze, pentru că cel mai mult afectează această procedură de reorganizare. Noi sperăm să se soluționeze, de altfel, practic și rolul conferințelor este acela de a identifica, măcar, soluții. Urmează să vedem pe viitor și o practică mai unitară, probabil, a instanțelor de judecată. Încercăm să acoperim, de regulă, cam toată gama de probleme și situații, mai mult practice, cu care ne confruntăm și încercăm să trecem puțin de la partea de teorie a procedurii de insolvență.

Nicolae Cîrstea: Dna președinte, vă mulțumesc. Vă mulțumesc pentru invitație, deopotrivă. Sper să ne revedem în septembrie, după o vacanță binemeritată, cu forțe proaspete pentru abordarea acestei zone a insolvenței, atât de importantă pentru activitatea dumneavoastră.

Cristina Stroie: Sigur că da. Și noi vă mulțumim foarte mult și desigur că noi sperăm, asemenea acestui caracter concursual al procedurii legate de insolvență, care asigură, totuși, un nivel mai înalt de recuperare a creanțelor, să încercăm să înțelegem că împreună, cu siguranță, identificăm soluții mai bune decât acționând individual. Mulțumesc foarte mult.

 

Urmează să vedem pe viitor și o practică mai unitară, probabil, a instanțelor de judecată was last modified: iulie 10th, 2019 by Cristina Stroie

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice