Interviu cu Cristina Stroe – Activitatea UNPIR Constanța

10 nov. 2016
Vizualizari: 1821
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Devenit deja tradiție, Seminarul de Pregătire profesională al UNPIR Constanța a avut loc în zilele de 2 și 3 septembrie. Ca și până acum, evenimentul a fost organizat de Filialele Brașov, București și Constanța ale Uniunii Naționale a Practicienilor în insolvență în colaborare cu Asociația Europeană pentru Drept Bancar și Financiar (A.E.D.B.F.) Filiala Constanța și Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.

Cu această ocazie doamna Cristina Stroe, președintele UNPIR Constanța, a acordat un interviu pentru Universul Juridic:

Universul Juridic: Bună ziua. O avem lângă noi pe d-na președintă a filialei Constanța UNPIR, Cristina Stroe.

Cristina Stroe: Bună ziua.

Universul Juridic: Sunteți cea mai tânără președintă de filială UNPIR din România. În ce mod v-a influențat acest lucru activitatea profesională?

Cristina Stroe: A fost o întâmplare, pur și simplu. Activitatea mea profesională a început de destul de mult timp. M-am ocupat de Uniunea Lichidatorilor filiala Constanța începând cu anul 2004, când d-na Sârbu a preluat mandatul, astfel încât a fost firesc ca dumneaei, odată ce s-a retras în București cu activitatea, să preiau mai departe atribuțiile pe Constanța și să mă ocup mai departe de uniune, care oricum deja mergea fără nicio problemă organizatorică. N-am avut mari probleme de acomodare, vă spun sincer. Totul merge ca pe roate.

Universul Juridic: Care au fost principalele piedici pe care le-ați întâlnit de la începutul mandatului dumneavoastră și care au fost elementele care v-au ajutat să treceți peste ele?

Cristina Stroe: În primul rând, n-am avut nicio piedică. Cred că toată lumea m-a cunoscut mult dinainte de candidatura mea și atunci cred că singura problemă a fost vârsta mea, dar a fost depășită foarte repede acest obstacol.

Universul Juridic: Care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus în calitate de președinte a filialei UNPIR Constanța?

Cristina Stroe: Obiectivele filialei noastre și ale mele personale vizează achitarea noului nostru sediu, în principal; și în secundar, bineînțeles, să ne desfășurăm activitatea în foarte bine condiții, membrii noștri să beneficieze de o pregătire profesională ridicată și, în rest, să parcurgem toate directivele care ni se impun prin prisma conducerii noastre, respectiv din partea Uniunii Lichidatorilor.

Universul Juridic: Care este relația filialei Constanța cu celelalte filiale UNPIR din țară, precum și cu Uniunea.

Cristina Stroe: Relația filialei noastre cu celelalte filiale este una foarte bună, vizând cel puțin relația cu anumite filiale apropiate de noi ca locație. Chiar astăzi s-a desfășurat seminarul de pregătire profesională a practicienilor în insolvență, organizat de filialele Constanța, București și Brașov, bineînțeles, cu participarea INPPI și a altor asociații în domeniu, de exemplu AEDBF Constanța. În rest, noi suntem deschiși la orice colaborare, cu absolut orice filială. Așteptăm propuneri, dacă este cazul, și de alte seminarii, cu mare plăcere.

Universul Juridic: Ce aspecte ale profesiei de practician în insolvență sunteți de părere că ar trebui modificate, schimbate, îmbunătățite, poate?

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Cristina Stroe: Desigur, există un aspect al profesiei noastre care în ultima perioadă tot a fost adus în atenția opiniei publice. Ei bine, nu poate fi un practician în insolvență responsabil de absolut tot ce se întâmplă anterior mandatului de practician în insolvență. Aceasta este problema noastră foarte mare. Cu organele fiscale purtăm tot felul de discuții vizând această problemă. În rest, relația cu creditorii se desfășoară în condiții optime. Sunt, într-adevăr, foarte multe aspecte care trebuie modificate, dar chestiuni ce țin de proceduri, de legislație – ceea ce e, cu siguranță, în atenția Uniunii Lichidatorilor.

Universul Juridic: Ați vorbit în cadrul prezentării dumneavoastră de astăzi despre imputația obligațiilor fiscale în procedura insolvenței. Puteți detalia puțin subiectul?

Cristina Stroe: Desigur. În prezentarea mea am încercat să evidențiez o eroare a programului utilizat de ANAF în ceea ce privește imputarea plăților efectuate de debitorii aflați în insolvență cu privire la obligațiile acestora, în speță organul fiscal, prin acest program, stinge obligațiile date anterior deschiderii procedurii, în loc să le stingă pe cele curente. Iar cele curente rămânând în mod eronat valabile, ne sunt imputate în această procedură de insolvență la a le mai plăti încă o dată. Lucru constatat clar că este o eroare și urmează să vedem dacă organul fiscal înțelege să corecteze această eroare sau va trebui să apelăm la o practică cu ajutorul instanțelor de judecată.

Universul Juridic: Și, în final, ultima întrebare: Cum s-a văzut conferința de ieri și de astăzi prin ochiul Organizatorului principal?

Cristina Stroe: Eu sunt destul de critică la adresa mea, dar să știți că am avut niște feed-back-uri destul de emoționante din partea unor practicieni, care au rămas până în final și au rămas pur și simplu să ne spună că s-au simțit extraordinar la acest seminar. Este, pentru mine și pentru dl Cătălin Dascăl, președintele filialei București, o primă experiență în a organiza acest seminar ca președinți. Eu am mai organizat, dar este mult mai simplu să fii în spate decât, efectiv, în lumina reflectoarelor. M-am simțit foarte bine și eu alături de dumnealor; au fost, oricum, profesioniști din toate punctele de vedere. Eu spun că spețele au fost înțelese, pe înțelesul tuturor, și nu pot decât să-mi doresc să îmbunătățesc această organizare. Sper anul următor să avem un seminar și mai frumos.

Universul Juridic: Felicitări pentru reușita conferinței și sperăm ca la anul să ne revedem cu o conferință cel puțin tot atât de frumoasă.

Cristina Stroe: Vă mulțumesc și eu.

 

 

Interviu cu Cristina Stroe – Activitatea UNPIR Constanța was last modified: noiembrie 9th, 2016 by Cristina Stroie

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice