„Românizarea” Curţii de Apel din Cluj (1919)

31 ian. 2020
Articol UJ Premium
Vizualizari: 1637
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

După ce un detașament al trupelor voluntare regale române a ocupat intrarea Curții de Apel, iar în acelaș timp jandarmeria română a ocupat interiorul clădirii, și un detașament al puterii armate a intrat și în cabinetul președintelui de secție, în urma repetatei somațiuni a comandantului lor, cu amenințarea, că va aplica efectiv forța armată – cedând acestei constrângeri armate, președintele de secție Anton Pozsoni și președintele de secție Nyiro Geza, au plecat din localul oficial.

Un exemplar al acestui proces verbal întocmit în 2 exemplare l-a primit președintele de secție al Curții de Apel, Anton Pozsoni, celălalt exemplar Dr. Pompei Micșa.

„Românizarea” Curții de Apel din Cluj (1919) was last modified: ianuarie 30th, 2020 by Mircea Duțu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mircea Duțu

Mircea Duțu

Este Președinte al Universității Ecologice București și Director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
A mai scris: