Mircea Duțu: Avocații au contribuit la semnarea actului de naștere al Academiei Române

26 apr. 2016
Vizualizari: 1933

Congresul Avocaților 2016 a fost pentru prof. univ. dr. Mircea Duțu, în dubla sa calitate, de avocat și de director al Institutului de Cercetări JuridiceAndrei Rădulescu”, un prilej de a evoca un eveniment important din viața Academiei Române, și anume, împlinirea la 1 aprilie a.c., a 160 de ani de la înființarea Societății literare, precursoarea Academiei.

Prof. univ. dr. Mircea Duțu a evocat legătura existentă între cele două instituții, amintind faptul că, avocatul Gheorghe Chițu, fost decan al Baroului de Dolj-Jiu(1865-1872), în calitate de deputat a inițiat legea prin care s-a acordat personalitate juridică Academiei Române, fiind și raportorul legii în Camera Deputaților. Ulterior, deputatul Gheorghe Chițu a susținut legea în Parlament alături de una dintre personalitățile politicii românești, Mihail Kogălniceanu, președintele Senatului din aceea vreme.

„Bara și Academia au fost, de nenumărate ori, alături și avocații și-au făcut datoria față de menirea înaltului for academic.” – a concluzionat prof. univ. dr. Mircea Duțu, vorbind despre continuitatea acestei relații speciale, dintre cele de două instituții.

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Mircea Duțu: Avocații au contribuit la semnarea actului de naștere al Academiei Române was last modified: mai 12th, 2016 by Mircea Duțu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Mircea Duțu

Mircea Duțu

Este Președinte al Universității Ecologice București și Director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
A mai scris: