Mircea Duțu: Avocații au contribuit la semnarea actului de naștere al Academiei Române

26 apr. 2016
1 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 51 vot, medie: 1,00 din 5 (1 votes, average: 1,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1366
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Congresul Avocaților 2016 a fost pentru prof. univ. dr. Mircea Duțu, în dubla sa calitate, de avocat și de director al Institutului de Cercetări JuridiceAndrei Rădulescu”, un prilej de a evoca un eveniment important din viața Academiei Române, și anume, împlinirea la 1 aprilie a.c., a 160 de ani de la înființarea Societății literare, precursoarea Academiei.

Prof. univ. dr. Mircea Duțu a evocat legătura existentă între cele două instituții, amintind faptul că, avocatul Gheorghe Chițu, fost decan al Baroului de Dolj-Jiu(1865-1872), în calitate de deputat a inițiat legea prin care s-a acordat personalitate juridică Academiei Române, fiind și raportorul legii în Camera Deputaților. Ulterior, deputatul Gheorghe Chițu a susținut legea în Parlament alături de una dintre personalitățile politicii românești, Mihail Kogălniceanu, președintele Senatului din aceea vreme.

„Bara și Academia au fost, de nenumărate ori, alături și avocații și-au făcut datoria față de menirea înaltului for academic.” – a concluzionat prof. univ. dr. Mircea Duțu, vorbind despre continuitatea acestei relații speciale, dintre cele de două instituții.

👍Vezi detalii privind desfășurarea Congresului avocaților 2016!

Mircea Duțu: Avocații au contribuit la semnarea actului de naștere al Academiei Române was last modified: mai 12th, 2016 by Mircea Duțu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Mircea Duțu

Mircea Duțu

Este Președinte al Universității Ecologice București și Director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter