JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict negativ de competență. Litigiu în materia proprietății intelectuale. Competență teritorială și materială procesuală. Concurs între Legea nr. 84/1998 și Legea nr. 85/2006

8 feb. 2022
Vizualizari: 48
  • Legea nr. 84/1998: art. 41 alin. (4)
  • Legea nr. 85/2006: art. 11 alin. (1) lit. i) alin. (2)
  • Legea nr. 85/2006: art. 116 alin. (1) teza I
  • Legea nr. 85/2006: art. 6
  • NCPC: art. 133 pct. 2
  • NCPC: art. 135 alin. (2) alin. (4)

În cazul în care instanța a fost învestită cu o acțiune prin care se invocă nulitatea contractului de cesiune a drepturilor asupra unor mărci naționale – act încheiat de către lichidatorul judiciar în cadrul procedurii insolvenței pentru lichidarea averii debitoarei – pe motiv că a fost încheiat cu nerespectarea dispozițiilor art. 41 alin. (4) din Legea nr. 84/1998, fără a se ataca expres sau implicit măsura dispusă de lichidatorul judiciar în cadrul dosarului de insolvență și fără a se invoca motive de nulitate fundamentate pe încălcarea prevederilor legii insolvenței, este fără îndoială faptul că cererea are natura unui litigiu în materia proprietății intelectuale, iar nu a unei acțiuni date de lege în competența judecătorului sindic.
Prin urmare, competența de soluționare a cauzei revine Tribunalului București, Secția a V-a civilă – complet specializat proprietate intelectuală.

(I.C.C.J., Secția a II-a civilă, decizia nr. 265 din 8 februarie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict negativ de competență. Litigiu în materia proprietății intelectuale. Competență teritorială și materială procesuală. Concurs între Legea nr. 84/1998 și Legea nr. 85/2006 was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.