Discursul doamnei Nicoleta Țăndăreanu cu ocazia aniversării de 20 de ani a UNPIR Filiala București

30 mart. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 425

20 de ani de profesionalism în profesie

Nicoleta Țăndăreanu: Bună ziua. Stimați colegi, dragi prieteni, aș putea spune – știți că sunt prietena dumneavoastră de peste 20 de ani –, vă mulțumesc încă o dată pentru prilejul pe care mi-l oferiți, de a fi din nou alături de dumneavoastră, și să vă felicit pentru acest lung parcurs.

Constituirea unei profesii, care implică atât componenta personală, cât și componenta instituțională, este un lucru extrem de greu. Presupune un drum foarte anevoios, cu foarte multe probleme, dar, sigur, și cu foarte multe satisfacții. Dumneavoastră sunteți o profesie, sunteți un grup profesional care ați reușit să parcurgeți acest drum. Sunt convinsă că aveți multe împliniri în activitatea dumneavoastră, atât personale, cât și instituționale, și sunt convinsă că vă mândriți cu ele. Desigur că drumul dumneavoastră va continua și veți întâmpina încă multe greutăți – nu vreau să fiu pesimistă, dar știm cu toții că așa este – și aș vrea să vă urez succes în activitatea dumneavoastră viitoare.

Știți că am fost alături de dumneavoastră în cadrul programelor de pregătire profesională din calitatea mea de judecător, începând cu activitatea de judecător sindic și până la aceea de judecător la Înalta Curte. Colaborările instituționale dintre uniune și INPPI și instanțele judecătorești și INM s-au desfășurat de-a lungul întregii acestei perioade. Vreau să vă asigur că, atâtea cât ați învățat dumneavoastră de la noi, magistrații, atâtea am învățat și noi de la dumneavoastră. Sunt convinsă că această colaborare instituțională pe planul pregătirii profesionale a dat multe roade.

Am spus de multe ori că relația dintre practicianul în insolvență și judecător nu este relația judecător-parte. Practicianul în insolvență a fost întotdeauna un reprezentant al judecătorului-sindic, un mandatar al judecătorului-sindic. Iar aceasta a presupus această activitate de pregătire profesională continuă. Să sperăm că și în viitor cele două instituții vor reuși să colaboreze și că vom reuși, împreună, să desțelenim aceste probleme, care sunt tot timpul prezente în activitatea noastră.

Aș vrea încă o dată să vă urez succes și să vă mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o.

Discursul doamnei Nicoleta Țăndăreanu cu ocazia aniversării de 20 de ani a UNPIR Filiala București was last modified: martie 30th, 2020 by Nicoleta Țăndăreanu

Vă recomandăm:

Despre autor:

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Este doctor în drept: specializarea drept Comercial, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția I Civilă, redactor-șef la Revista Română de Jurisprudență.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter