Discursul doamnei dr. Nicoleta Țăndăreanu în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR)

21 sept. 2022
Vizualizari: 267

Vă mulțumesc! Bună ziua!

Stimați colegi și dragi prieteni împărtășesc cu dumneavoastră bucuria revederii la un eveniment atât de important. Îmi amintesc că am parcurs împreună un drum extrem de lung în cadrul colaborării și pregătirii profesionale dintre instanțele judecătorești, reprezentate prin judecătorii sindici, Institutul Național al Magistraturii și dumneavoastră ca reprezentanți ai profesiei pe care astăzi o reprezentați.

Drumul a fost unul anevoios. Am parcurs împreună un drum de la Legea nr. 64/1995. Vă amintiți că într-o primă variantă a actului normativ, atribuțiile dumneavoastră erau exercitate de judecătorii sindici. Din fericire, legiuitorul a intervenit destul de repede și a creat această instituție a practicianului în insolvență, moment la care ați intervenit dumneavoastră în aplicarea legii insolvenței.

Drumul a fost unul anevoios. Legea nr. 64/1995 a suferit numeroase modificări. Am continuat drumul împreună în cadrul formelor de pregătire profesională în Legea nr. 85/2014, care, de asemenea, a suferit numeroase modificări. Dar iată că, datorită abnegației dumneavoastră, datorită profesionalismului dumneavoastră, am reușit să trecem peste toate problemele create. Nu vreau să fiu pesimistă, dar drumul care urmează cred că va fi cel puțin la fel de greu ca și până acum, dar îmi exprim convingerea că împreună, în cadrul colaborării noastre vom reuși să trecem peste toate problemele care vor vor apărea.

Vom reuși să fim de folos societății prin ceea ce ne-am propus să facem.

Vă mulțumesc tuturor! Mulțumesc pentru invitația de astăzi și vă doresc succes în ceea ce întreprindeți! 

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor


* Discurs susținut în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), organizat în data de 8 septembrie 2022, la Club Ego, Mamaia.

Discursul doamnei dr. Nicoleta Țăndăreanu în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) was last modified: septembrie 21st, 2022 by Nicoleta Țăndăreanu

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Este doctor în drept: specializarea Drept comercial; arbitru, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României; formator la Institutul Național al Magistraturii; formator și membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.
A mai scris: