Practicianul în insolvență trebuie să știe, cu siguranță, ceea ce judecătorul sindic ar dori să se parcurgă în cadrul procedurii

12 iul. 2019
Vizualizari: 671

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu d-na Nicoleta Țăndăreanu, binecunoscut autor, dar și speaker, nu numai al conferințelor regionale de insolvență organizate în colaborare între INM și INPPI, dar în general al conferințelor de insolvență organizate la nivel național. Dna Țăndăreanu suntem, iată, la final de sezon aici, la Constanța. Cum a fost acest sezon din punct de vedere al insolvenței, după părerea dumneavoastră?

Nicoleta Țăndăreanu: După cum știți, am participat la foarte multe dezbateri, la foarte multe conferințe pe teme din procedura insolvenței. Aș putea spune că a fost un sezon foarte tumultuos, O.U.G. nr. 88/2018 a ridicat foarte multe probleme de aplicare a legii. Unele să zicem că s-au rezolvat, altele sunt încă în curs de rezolvare și se vor ridica în continuare multe probleme. Deci mai avem încă de dezbătut și de lămurit pe marginea problemelor pe care le ridică.

Nicolae Cîrstea: De această dată suntem la un eveniment organizat în colaborare între INM și INPPI – cum apreciați beneficiile acestor întâlniri periodice și regionale care au loc la nivel național? Cu ce pleacă cei care sunt în sală de la aceste conferințe care sunt organizate în parteneriat?

Nicoleta Țăndăreanu: După cum știți, parteneriatul dintre INM și INPPI se desfășoară de foarte mulți ani – și cred că nu s-ar putea altfel –, pune la punct problemele pe care le ridică procedurile de insolvență, pentru că între judecătorul sindic și practicianul în insolvență este o strânsă legătură. Eu aș spune că practicianul în insolvență este o prelungire a judecători sindic și atât judecătorul sindic trebuie să fie foarte strâns informat cu privire la ceea ce trebuie să facă sau ceea ce face practicianul în insolvență, iar practicianul în insolvență trebuie să știe, cu siguranță, ceea ce judecătorul sindic ar dori să se parcurgă în cadrul procedurii. Deci aceste întâlniri și aceste dezbateri comune sunt indispensabile pentru activitatea celor două profesii și pentru buna desfășurare a procedurilor de insolvență.

Nicolae Cîrstea: Sunteți unul dintre autorii cei mai perseverenți în această materie, a insolvenței. Cât de grea este aprofundarea acestei materii și cât de greu este să dai răspunsurile la care se așteaptă practicienii?

Nicoleta Țăndăreanu: Eu aș spune că, dacă-ți place, nu este atât de greu. Sigur, este greu pentru cei care sunt mai puțin inițiați în domeniu și care încep acum să pătrundă tainele, dar eu zic că dacă-ți place și perseverezi nu este greu; este chiar frumos.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc, dna Țăndăreanu, și așteptăm să vă revedem, cu același drag, și la evenimentele care vor începe în toamnă.

Nicoleta Țăndăreanu: Mulțumesc frumos.

 

 

Practicianul în insolvență trebuie să știe, cu siguranță, ceea ce judecătorul sindic ar dori să se parcurgă în cadrul procedurii was last modified: iulie 12th, 2019 by Nicoleta Țăndăreanu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Este doctor în drept: specializarea Drept comercial; arbitru, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României; formator la Institutul Național al Magistraturii; formator și membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.
A mai scris: