Discursul doamnei Nicoleta Țăndăreanu cu prilejul cu prilejul lansării lucrării „Tratat de drept comercial român, ediția a VI-a, actualizată. Ediție jubiliară 2009-2019 (10 ani de la prima apariție)”, autor Stanciu D. Cărpenaru

23 iul. 2019
Vizualizari: 1051

Bună ziua. Doamnelor și domnilor, vă rog să-mi permiteți să vă răpesc câteva minute, să vă prezint un proiect nou, un proiect în care dl profesor ne face cinstea și onoarea de a ne sprijini și, de fapt, de a fi figura centrală a acestui proiect. Este vorba de prezentarea intenției noastre de a lansa o nouă revistă – Revista română de drept comercial. Inițiativa apariției unei noi reviste, o revistă de Drept comercial, are la bază faptul că de aprox. 5 ani lipsește din peisajul juridic românesc o revistă în care doctrinarii și practicienii Dreptului comercial – și îmi permit să spun în continuare „Dreptului comercial” – să își exprime ideile. Revista română de Drept comercial, care va fi condusă de dl profesor Stanciu Cărpenaru, în calitate de director, și de mine în calitate de redactor-șef, își propune să se înscrie în gama periodicelor de specialitate, care să reunească în paginile sale idei, dezbateri, opinii ale doctrinarilor Dreptului comercial și ale practicienilor Dreptului comercial, care de fapt reunește foarte multe domenii – domeniul societar, domeniul Dreptului transporturilor, domeniul bancar, domeniul insolvenței, domeniul obligațiilor civile și comerciale, care reglementează raporturile juridice ce se aplică în activitatea comercială.

Revista se va bucura de sprijinul unui colegiu științific din care fac parte personalități marcante ale lumii juridice și de sprijinul unui colegiu de redacție din care, de asemenea, fac parte nume sonore ale Dreptului comercial și care își propune să facă din această revistă un etalon al revistelor juridice din România.

Ne propunem să continuăm tradiția revistelor de specialitate din domeniu – și mă refer aici la Revista societăților și a Dreptului comercial fondată de profesorul M.A. Dumitrescu în anul 1924, Revista de Drept comercial și de Drept economic, condusă de dl profesor Anton Kemaleș și Gh. Trașcă și Revista de Drept comercial apărută în anul 1991 sub conducerea dlui Țigăeru și care a încetat să mai fie publicată din anul 2014.

Odată cu lansarea primului număr al revistei, ne propunem să lansăm și seria conferințelor Revistei române de Drept comercial, iar paginile revistei vor găzdui expunerile ce se vor face cu prilejul acestor conferințe. Vreau să vă mai spun că Revista română de drept comercial este o marcă înregistrată la OSIM și sperăm, și ne dorim ca prin contribuția doctrinarilor și practicienilor Dreptului comercial, să devină o adevărată marcă, alături de celelalte reviste juridice din România. Vă mulțumesc.

Discursul doamnei Nicoleta Țăndăreanu cu prilejul cu prilejul lansării lucrării „Tratat de drept comercial român, ediția a VI-a, actualizată. Ediție jubiliară 2009-2019 (10 ani de la prima apariție)”, autor Stanciu D. Cărpenaru was last modified: iulie 17th, 2019 by Nicoleta Țăndăreanu
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicoleta Țăndăreanu

Nicoleta Țăndăreanu

Este doctor în drept: specializarea Drept comercial; arbitru, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României; formator la Institutul Național al Magistraturii; formator și membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență.
A mai scris: