JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispoziţiile art. 509 pct. 8 NCPC. Lipsa calităţii de parte în litigiul în care s-a pronunţat hotărârea a cărei anulare se solicită. Inadmisibilitate

Vizualizari: 56
  • NCPC: art. 458
  • NCPC: art. 509 alin. (1) pct. 8

În categoria părților litigiului se află reclamantul și pârâtul, dar și terții introduși în proces la inițiativa unuia dintre aceștia pe calea chemării în judecată a altor persoane, a chemării în garanție sau arătării titularului dreptului. Același drept este recunoscut și terților care au intervenit în proces din proprie inițiativă, cu anumite nuanțări în ceea ce privește intervenientul accesoriu, care nu poate uza de o cale de atac pe care partea în favoarea căreia a intervenit nu a exercitat-o.
Prin urmare, într-o interpretare per a contrario a dispozițiilor art. 458 C.proc.civ., rezultă că, în condițiile în care revizuenta nu a figurat ca parte în procesul în care s-a pronunțat hotărârea pe care tinde să o anuleze pe calea revizuirii, aceasta nu are deschisă calea extraordinară de atac pe care a promovat-o.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 678 din 30 martie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 509 pct. 8 NCPC. Lipsa calității de parte în litigiul în care s-a pronunțat hotărârea a cărei anulare se solicită. Inadmisibilitate was last modified: noiembrie 4th, 2023 by bogdan.postolache@universuljuridic.ro

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: