JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Radierea persoanei juridice din Registrul comerţului. Statornicirea unui singur termen total, cu o durată de 6 luni

Vizualizari: 80
  • Legea nr. 31/1990: art. 237

La data rămânerii irevocabile a hotărârii de dizolvare pronunțate pe temeiul art. 237 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 republicată, persoana juridică intră în lichidare – art. 237 alin. (6). Acesta este și momentul de la care începe să curgă termenul, cu o durată totală de 6 luni – stabilită prin cumularea termenelor prevăzute la alin. (7) și (8) – în care se poate numi ori se poate solicita numirea, de către orice persoană interesată, a unui lichidator.
Dacă în termenul de 6 luni judecătorul delegat nu a fost sesizat cu nicio cerere de numire a lichidatorului, persoana juridică se radiază, din oficiu, din Registrul comerțului – art. 237 alin. (8).

(Curtea de Apel Târgu Mureș, secția comercială, decizia nr. 145 din 2 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Radierea persoanei juridice din Registrul comerțului. Statornicirea unui singur termen total, cu o durată de 6 luni was last modified: august 17th, 2023 by bogdan.postolache@universuljuridic.ro

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: