JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Prejudiciul creat ca urmare a confiscării unor bunuri mobile. Despăgubiri materiale solicitate în temeiul Legii nr. 221/2010, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă. Inadmisibilitate

23 mart. 2012
Vizualizari: 121
  • Legea 221/2010: art. 5 alin. (1) lit. b)
  • Legea nr. 10/2001

Nu este îndeplinită condiția impusă de art. 5 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 221/2009 pentru acordarea despăgubirilor materiale, reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a casei, grădinii și terenului agricol, aferentă perioadei strămutării, contravaloarea recoltelor culese și neculese în aceeași perioadă, precum și a utilajelor agricole (pluguri, semănători, secerători, batoze, căruțe etc.) și a animalelor domestice, confiscate ca efect al strămutării, întrucât nu intră în sfera de reglementare a Legii nr. 10/2001, fiind fie bunuri mobile, fie bunuri imobile prin destinație care intră în sfera de reglementare a acestei legi (utilajele agricole), dar pentru care nu s-a făcut dovada că a fost urmată procedura reglementată de Legea nr. 10/2001, în cadrul căreia nu a fost obținută restituirea acestora în natură sau prin echivalent.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 2192 din 23 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Prejudiciul creat ca urmare a confiscării unor bunuri mobile. Despăgubiri materiale solicitate în temeiul Legii nr. 221/2010, reprezentând contravaloarea lipsei de folosință. Inadmisibilitate was last modified: august 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.