JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nevalorificarea efectului întreruptiv al prescripţiei cu privire la un act de recunoaştere a datoriei. Răspundere civilă contractuală. Închiriere. Clauză penală. Penalități de întârziere

9 iun. 2021
Vizualizari: 37
  • NCC: art. 2506-2507
  • NCC: art. 2537

Dispozițiile art. 2537 alin. (1) pct. 1 NCC impun, dincolo de orice altă interpretare, ca actele de plată ori de recunoaștere să vizeze chiar dreptul de creanță a cărui acțiune se prescrie, în cauza de față, penalitățile calculate începând cu 01.03.2012 și până la plata totală a datoriei. Or, pretinsele acte de recunoaște nu pot fi în acest fel valorificare atâta vreme cât ele au vizat un alt drept, mai precis „chiria” aferentă perioadei octombrie 2010 (parțial) – februarie 2012 și a penalitățile aferente acesteia calculate, până la 29.02.2012.

(ICCJ, Secția a II-a civilă, decizia nr. 1438 din 9 iunie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nevalorificarea efectului întreruptiv al prescripției cu privire la un act de recunoaștere a datoriei. Răspundere civilă contractuală. Închiriere. Clauză penală. Penalități de întârziere was last modified: noiembrie 14th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.