JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Lipsa calităţii de mandatar. Nulitatea relativă a actului juridic încheiat în aceste condiții

5 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 65

Lipsa mandatului celui care semnează, ce afectează în final condiția de validitate a unui consimțământ valabil exprimat, nu constituie o cauză de nulitate absolută a actului juridic încheiat în aceste condiții, ci de nulitate relativă. Astfel, interesul ce trebuie ocrotit este unul particular, aparține părților acelui act juridic. Apelanta este terț față de contractul de mandat încheiat între G SRL, prin pârâtul P.C., în calitate de mandant, și U și A SRL, în calitate de mandatar, astfel că nu poate invoca lipsa puterilor de reprezentare a societății G SRL.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ.,decizia nr. 211 din 5 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Lipsa calității de mandatar. Nulitatea relativă a actului juridic încheiat în aceste condiții was last modified: iunie 9th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.