JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract individual de muncă. Clauză de neconcurenţă. Nerespectarea clauzei. Interdicţia stabilirii cu anticipaţie a prejudiciului printr-o clauză penală

12 oct. 2010
Vizualizari: 48
  • C.muncii: art. 24

Potrivit art. 24 C.muncii, în ipoteza nerespectării obligațiilor asumate prin clauza de neconcurență, angajatul va fi obligat la restituirea indemnizației și, după caz, la daune-interese corespunzătoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului. Din această reglementare rezultă că stabilirea cu anticipație a daunelor-interese de către părți și inserarea unei clauze penale în contractul individual de muncă este interzisă.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 2230 din 12 octombrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract individual de muncă. Clauză de neconcurență. Nerespectarea clauzei. Interdicția stabilirii cu anticipație a prejudiciului printr-o clauză penală was last modified: octombrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.