JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Confiscare specială. Bunuri care nu se găsesc

29 mai 2012
Vizualizari: 232

Potrivit art. 118 alin. (4) C. pen., dacă bunurile supuse confiscării nu se găsesc, în locul lor se confiscă bani și bunuri până la concurența valorii acestora.
Interpretarea per a contrario a acestei dispoziții duce la concluzia că pot fi confiscate în natură doar bunurile care au fost recuperate de organele judiciare.
Pentru aplicarea art. 118 alin. (4) C. pen. este necesar nu numai să nu se găsească în natură bunul obținut prin săvârșirea infracțiunii, dar și să fie stabilită valoarea acestuia.

(Curtea de Apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 1102 din 29 mai 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Confiscare specială. Bunuri care nu se găsesc was last modified: decembrie 7th, 2022 by Anca Ciciou

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: