JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva măsurii sechestrului asigurator luată de procuror. Competenţă

7 mai 2012
Vizualizari: 179
  • C. proc. pen.: art. 168

Din perspectiva competenței instanței de judecată de a soluționa plângerea întemeiată pe art. 168 C. proc. pen., trebuie analizat stadiul în care se află acea cauză în care s-a dispus măsura asiguratorie, neavând nicio relevanță cercetările efectuate în paralel, într-un dosar distinct, pentru fapte chiar comise de către același făptuitor, dar care nu au fost avute în vedere la luarea măsurii analizate.
Întrucât măsura asiguratorie a fost luată față de petent, exclusiv în vederea reparării unei presupuse pagube cauzate prin săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 292 C. pen., faptă pentru care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, o atare soluție are semnificația finalizării fazei în care procurorul putea dispune, conform art. 168 C. proc. pen., asupra măsurii asiguratorii, revenind instanței sesizate cu soluționarea fondului competența de a aprecia asupra acestei măsuri procesuale.

(Curtea de Apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 899 din 7 mai 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Plângere împotriva măsurii sechestrului asigurator luată de procuror. Competență was last modified: decembrie 7th, 2022 by Anca Ciciou

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: