JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de construire. Neexecutarea obligaţiei de predare la termen a locuinţei. Consecinţe

17 ian. 2012
Vizualizari: 96
  • art. 1069
  • art. 1082-1083
  • C. civ. de la 1865: art. 969

Cauza străină de culpa debitorului privește neexecutarea unei obligații contractuale, în speță, obligația pârâtei-recurente antreprenor general de predare la cheie, la termenul convenit, a locuinței contractate către reclamanta beneficiar. Ea nu privește clauza penală inclusă în contract, deoarece, în aplicarea dispozițiilor art. 1082 C. civ., părțile au reglementat convențional, prin clauza penală cuprinsă în art. 10 din contractul de construire, evaluarea anticipată a despăgubirilor pentru neexecutarea obligației contractuale de predare la termen a locuinței contractată către beneficiară.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 8 din 17 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de construire. Neexecutarea obligației de predare la termen a locuinței. Consecințe was last modified: decembrie 3rd, 2022 by Anca Ciciou

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: