JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contrabandă calificată. Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

5 iun. 2012
Vizualizari: 236
  • C. pen.: art. 279
  • Legea nr. 86/2006: art. 271

1. Spre deosebire de infracțiunea de contrabandă calificată prevăzută în Legea nr. 86/2006, care se realizează prin introducerea în sau scoaterea din țară, fără drept, de arme, infracțiunea de trafic ilicit prevăzută în Legea nr. 295/2004 se realizează prin achiziționarea, vânzarea, livrarea, mutarea, transferul sau tranzitul armelor de foc pe/de pe teritoriul României din/către teritoriul unui alt stat, dacă autoritățile competente române și/sau autoritățile competente din acel stat nu autorizează aceste operațiuni sau dacă armele de foc asamblate nu sunt marcate în conformitate cu prevederile acestei legi.
2. Deținerea, fără drept, a mai multor arme neletale – pistoale cu gaze – se încadrează în dispozițiile art. 279 alin. (1) și (3) lit. b) C. pen. referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar nu în dispozițiile art. 134 din Legea nr. 295/2004, republicată în M. Of. nr. 814 din 17 noiembrie 2011, referitoare la deținerea de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

(Î.C.C.J., secția penală, decizia nr. 1892 din 5 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contrabandă calificată. Nerespectarea regimului armelor și munițiilor was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Anca Ciciou

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

A mai scris: