Este o profesie care se implică activ în ceea ce înseamnă bunul mers al treburilor – din perspectivă economică și nu numai – la nivelul țării și, bineînțeles, la nivelul Uniunii Europene

19 apr. 2019
Vizualizari: 787

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu dl profesor Augustin Fuerea, membru al Consiliului Științific al INPPI și nelipsit din reuniunile profesionale ale profesiei de practician în insolvență. De această dată discutăm despre Adunarea Generală a Filialei București a UNPIR – dle profesor, câteva cuvinte și un mesaj din partea dumneavoastră pentru membrii Filialei București a UNPIR.

Augustin Fuerea: Așa cum am spus și în deschiderea lucrărilor Adunării Generale, le-am mulțumit colegilor pentru invitația lansată, mulțumiri care vizează în primul rând faptul că am avut oportunitatea de a întâlni practicieni, în general, și practicieni în insolvență, în special. Pe lângă mulțumirile adresate, i-am felicitat pentru rezultatele pe care le-au obținut până acum și, bineînțeles, în mod coerent le-am adresat urarea de a avea noi succese în viitor. Dacă ar trebui să dezvolt, mulțumirile mele au vizat câteva aspecte care țin de meritul pe care dânșii îl au, corelând activitatea de practicieni cu aceea de oameni preocupați pentru aprofundarea materiei. Când spun asta, am în vedere faptul că activitatea în sine s-a desfășurat sub cupola uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România – ASE – și, bineînțeles, faptul că în deschiderea lucrărilor Adunării Generale au fost invitați profesori universitari. În acest mod înțelegând să facă legătura practicienii cu activitatea academică, cu aceea care ține de pregătirea inițială ori continuă.

Bineînțeles că am avut în vedere și două provocări pe care le-am adresat colegilor practicieni în insolvență – și aici este vorba despre Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal și arhicunoscuta și mult-așteptata directivă privind a doua șansă.

Nicolae Cîrstea: Prietenia pe care o arătați și pe care ați arătat-o în mod constant profesiei se manifestă nu numai la București, ci practic pe întinsul întregii țări – acceptați invitațiile pe care profesia vi le lansează pentru a fi alături de colegi, fie la Timișoara, fie la Cluj și în alte părți din România. Cum percepeți domnia voastră profesia de practician în insolvență, la aniversarea acestor 20 de ani pe care anul acesta îi împlinește UNPIR?

Augustin Fuerea: Le spun și eu, și cu acest prilej, La mulți ani! Personal, având în vedere graficul destul de încărcat pe care-l am, reușesc să răspund invitațiilor – nu puține – pe care mi le-au lansat, dat fiind faptul că de fiecare dată conștientizez utilitatea unui efort; utilitatea efortului pe care-l fac eu împreună cu practicienii în insolvență, dânșii fiind puternic angrenați în ceea ce înseamnă libera circulație la nivel național, dar, mai ales, implicarea în ceea ce înseamnă libertatea de circulație la nivelul Uniunii Europene și, bineînțeles, la nivel internațional. Este o profesie care se implică activ în ceea ce înseamnă bunul mers al treburilor – din perspectivă economică și nu numai – la nivelul țării și la nivelul Uniunii Europene. Și nu voi ezita niciodată ca, atunci când sunt invitat, să particip în a clarifica unele dintre multele probleme care apar, dată fiind dinamica vieții, în general, și a legislației care apare, în special. Și când spun legislația, am în vedere legislația națională, cea europeană și cea internațională, toate cele trei niveluri fiind deopotrivă necesare de cunoscut, aprofundat și, mai ales, de aplicat.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc, la rândul meu, în calitate de partener al UNPIR România, pentru eforturile pe care le faceți participând la aceste seminarii de pregătire profesională continuă. Credeți că este nevoie de specialiști; este nevoie de profesori care să fie alături de o profesie care, iată, aniversează anul acesta 20 de ani și al cărei rol în economie este extrem de important?

Augustin Fuerea: Și eu aș vrea să vă mulțumesc și, pentru că nu am făcut-o până acum, aș vrea să vă felicit, inclusiv pentru dumneavoastră, pentru efortul pe care-l faceți. Ne-am întâlnit și sunt sigur că ne vom întâlni și în continuare în toate acele activități importante la nivel național – și, zic eu, nu numai la nivel național –, care se derulează în favoarea celor care au nevoie de o pregătire temeinică, fie că vorbim despre domeniul economic, fie că vorbim despre domeniul juridic, în care noi suntem implicați prin excelență. Așadar, mulțumiri, felicitări meritate și pentru dumneavoastră, și pentru întreaga echipă pe care o conduceți, și, bineînțeles, așteptatul succes!

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc, dle profesor!

Augustin Fuerea: Cu mare, mare plăcere. Ori de câte ori veți aprecia că este necesară intervenția mea, puteți conta pe toată disponibilitatea. Mulțumiri.

Este o profesie care se implică activ în ceea ce înseamnă bunul mers al treburilor – din perspectivă economică și nu numai – la nivelul țării și, bineînțeles, la nivelul Uniunii Europene was last modified: mai 2nd, 2019 by Augustin Fuerea

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Augustin Fuerea

Augustin Fuerea

Este prof. univ. dr. în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.
A mai scris: