Discursul prof. univ. dr. Augustin Fuerea în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR)

20 sept. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 76

Stimate dle Președinte, distinși invitați, dragi practicieni în insolvență,

Bună ziua și La mulți ani tuturor sărbătoriților!

Încep prin a vă adresa mulțumiri respectuoase pentru invitația de a fi astăzi aici împreună la acest important eveniment din viața practicienilor în insolvență, eveniment prilejuit de Congresul UNPIR. Sunt onorat că mi-ați oferit posibilitatea să mă adresez într-o astfel de împrejurare unui public atât de prestigios și numeros. Mă bucur să vă revăd de fiecare dată, pentru că în timp ați reușit să dobândiți admirația și respectul tuturor celor cu care ați interacționat. Privesc în sală și, de la partea cea mai dinapoi a sălii și până aici, regăsesc foști studenți, masteranzi, doctoranzi, care, astăzi, au statut de practicieni în insolvență, oameni cu care am interacționat, fie la nivel central, fie la nivel local.

Mă adresez dumneavoastră din suflet, pentru că sunteți oameni cu suflet și așa cum arătam cu puțini ani în urmă, mai precis la împlinirea celor 20 de ani de la constituirea profesiei, de la debutul profesiei, sunteți cu toții oameni de două ori de nota 10 și acum spun că suntem spre cel de al 3-lea 10. Spun asta pentru că ori de câte ori privesc la practicienii în insolvență îi caracterizez prin cei trei „P” la care pot adăuga astăzi și un al 4-lea. Este vorba despre „profesioniști”, despre oameni „pasionați”, oameni „performanți” și cel de al 4-lea P se referă la „prieteni”.

Așadar, felicitări meritate tuturor pentru tot ceea ce faceți pentru provocările pe care le depășiți cu succes, aș spune eu. Și când afirm asta mă refer la legislația adoptată la nivel național, mă refer la legislația adoptată la nivelul Uniunii Europene și bineînțeles că este vorba despre tot ceea ce se întâmplă, bun și frumos.

Felicitări meritate tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestui eveniment important. Felicitări tuturor organizatorilor și, bineînțeles, celor care s-au ocupat din punctul de vedere al substanței esențiale.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Îmi aduc aminte și nu pot să trec peste acest punct de faptul că datorez prezența mea în minunata echipă a practicienilor în insolvență la nivelul Uniunii, dar mai ales la nivelul Institutului Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență, celui care a pus bazele acestei profesii, Arin Octav Stănescu, cu un prilej important, aș spune eu, generat de lansarea unor volume de jurisprudență în domeniu, mi-a lansat o astfel de provocare. Este motivul pentru care și acum îndrept un gând bun, frumos, pios către domnia sa, cel care a fost om, prieten și coleg.

Vă mulțumesc! 


* Discurs susținut în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), organizat în data de 8 septembrie 2022, la Club Ego, Mamaia.

Discursul prof. univ. dr. Augustin Fuerea în cadrul Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) was last modified: octombrie 6th, 2022 by Augustin Fuerea

Vă recomandăm: