De fiecare dată aduc în discuție necesitatea cunoașterii, înțelegerii, aprofundării și aplicării normelor de drept care se regăsesc la nivel național, la nivel european și, bineînțeles, la nivel internațional general

5 nov. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1090

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu dl profesor Augustin Fuerea la Cluj – Conferința Regională de Insolvență INM-INPPI. Bine vă regăsim, dle profesor!

Augustin Fuerea: Bine ne-am revăzut și de această dată, la un eveniment științific de excepție, pe care cu toții l-am constatat aici, la filiala UNPIR Cluj, dat fiind faptul că au fost dezbătute probleme de mare, mare actualitate – aș spune eu, pentru profesia juridică de practician în insolvență și nu numai.

Nicolae Cîrstea: Rămâneți atașat acestei profesii, faceți parte și din consiliul științific, participați în mod curent la evenimentele dumnealor.

Augustin Fuerea: Sunt în continuare un apropiat al practicienilor – de ce – pentru că finalitatea muncii dânșilor se regăsește în ceea ce noi practic realizăm ca studii, cercetare și, nu în ultimul rând, urmărim ca toate informațiile să fie în mod corect și complet înțelese de către cei cărora li se adresează. Când spun asta, am în vedere inclusiv tema dezbaterii de astăzi și, în cadrul acestei teme, mă voi referi la Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal – care interesează, deopotrivă, toți practicienii dreptului.

Nicolae Cîrstea: Am apreciat din sală patosul cu care ați susținut această prelegere – o materie destul de aridă, să zic, acest GDPR, dar, pe de altă parte, am apreciat, alături de ceilalți colegi din sală, retorica dumneavoastră de la pupitru.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Augustin Fuerea: De ce se întâmplă asta? Nu pentru că îmi propun, ci este o chestiune care ține de conștientizarea utilității efortului pe care l-am făcut, îl fac și-l voi face. Mai precis, este vorba despre faptul că de fiecare dată aduc în discuție necesitatea cunoașterii, înțelegerii, aprofundării și aplicării normelor de drept care se regăsesc la nivel național, la nivel european și, bineînțeles, la nivel internațional general.

Nicolae Cîrstea: Care ar fi câteva dintre particularitățile acestui regulament privind protecția datelor în activitatea practicienilor în insolvență?

Augustin Fuerea: Particularitățile țin de cunoașterea – să le denumim așa – unor posibile controverse juridice, așa cum am subliniat și în cadrul intervenției mele. Este vorba despre aplicarea regulamentului de la data de 25 mai 2018, nu intrarea în vigoare. Pe cale de consecință, o astfel de aplicare presupune în mod implicit edictarea, adoptarea și aplicarea unor proceduri; înseamnă nemijlocit o serie de trimiteri la evaluarea de risc pe care trebuie să o realizeze fiecare operator de date cu caracter personal; și, bineînțeles, desemnarea responsabilului privind protecția datelor cu caracter personal. Sunt numai câteva dintre provocări, dacă ar trebui să adaug bineînțeles că s-ar putea întâmpla asta mult de aici încolo – de ce – pentru că am putea să adăugăm aici problema caracterului relativ și absolut, referitoare la protecția datelor cu caracter personal: dreptul la ștergerea datelor, restricționarea prelucrării datelor și, bineînțeles, multe alte aspecte care țin de aplicarea regulamentului în discuție.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc, dle profesor.

Augustin Fuerea: Și eu vă mulțumesc, vă doresc mult succes și sunt încântat de fiecare dată când vă întâlnesc alături și împreună cu practicienii dreptului, dar și alături și împreună cu toți cei care trudesc pe acest tărâm al activității didactice și, de ce nu, de cercetare științifică. Și dumneavoastră vă mulțumesc, vă felicit pentru tot ceea ce faceți și vă doresc încă o dată mult succes. Adică exact cum am încheiat și intervenția mea de mai devreme.

Nicolae Cîrstea: Mulțumiri.

De fiecare dată aduc în discuție necesitatea cunoașterii, înțelegerii, aprofundării și aplicării normelor de drept care se regăsesc la nivel național, la nivel european și, bineînțeles, la nivel internațional general was last modified: noiembrie 26th, 2018 by Augustin Fuerea

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter