O replică în sprijinul avocaților

24 aug. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 361
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Admonestată fiind, de un coleg procuror, că fac rău profesiei și magistraților prin postările mele, recidivez, pledând cauza avocaților, alături de celelalte colege dragi mie.

Am avut imensa onoare  să învăț câte ceva, cât m-a dus pe mine mintea, de la nume ilustre ale avocaturii timișene.

Campanie Craciun UJmag 2020

Poate mai sunt câțiva cărora nume ca Mihai Ruva, Mircea Stoenescu, Mircea Ganț sau Petru Pordea, Ioan Hampu sau Mircea Haitonic le trezesc aceleași sentimente de respect și gratitudine, de bucurie și mândrie că au stat în preajma lor,  într-o vreme în care judecătorul nu întreba sictirit „cu cheltuieli sau fără?”.

Atunci am înțeles pe deplin ce înseamnă un judecător care nu are absolut nicio legătura cu minunăția asta de vocație și mi-am promis mie însămi că, dacă vreodată voi deveni judecător, să nu fiu așa: acră, lipsită de elementar bun simț, superioară fără nici un argument pentru asta..

Avocatura te obligă întâi de toate să fii OM. Empatic până la a te identifica cu problemele celui care vine în fața ta cu viața în palme, trebuie să fii preot și psiholog, prieten sau dădacă.

Te obligă să citești tot timpul, să fii la curent, la fel ca un judecător, cu toate amețelile legislative ale timpului nostru.

Nu există nicio diferență, în umila mea opinie, între avocat și magistrat. Doar locul pe care îl ocupi în sala de judecată și faptul că avocatul se ridică în picioare când intră onorabila instanță.

Da, desigur, rolurile sunt diferite, răspunderea e alta, dar, în esență suntem COLEGI. Și atât.

Avocatura m-a învățat să ascult omul și să îl privesc în ochii. Să citesc dincolo de povestea spusă și să înțeleg ce dramă poartă fiecare în suflet și ce povară pe umeri.

Avocatura m-a învățat să respect oamenii, indiferent că e Președinte de țară sau femeie de serviciu și să încerc să văd sămânța de bunătate din fiecare om care vine să-mi ceară ajutorul.

Avocatura m-a învățat  pentru prima dată să fiu judecător.

De aceea mă adresez și mă voi adresa avocaților în sală cu apelativul „Domnule coleg”.

Fără voi nu poate exista nici justiție și nici dreptate.

Fără voi nu putem exista nici noi.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Dragi colegi, mă înclin în fața muncii voastre!

O replică în sprijinul avocaților was last modified: august 24th, 2020 by Adriana Stoicescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter