JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revocare din funcția de director general. Daune-interese

21 feb. 2018
Vizualizari: 162
  • Legea nr. 31/1990: art. 143

În cazul revocării directorului general de către consiliul de administrație, în baza art. 143 alin. 2 din Legea nr. 31/1990, dacă revocarea are loc fără justă cauză, acesta este îndreptățit la plata unor daune-interese. În speță, revocarea intempestivă a mandantului din funcția de director general a cauzat acestuia un prejudiciu, neputându-se considera că ar fi avut dreptul la remunerație numai dacă contractul ar fi rămas în ființă, și nu în situația în care raportul contractual a încetat. Așadar, directorul a fost îndreptățit la plata sumei reprezentând prejudiciul material constând în diferența dintre venitul net realizat în baza contractului de mandat și venitul net realizat de acesta în calitate de angajat, pentru perioada cuprinsă între data revocării mandatului și până la data la care ar fi expirat contractul de mandat.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 444 din 21 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revocare din funcția de director general. Daune-interese was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.