JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea creanţelor fiscale. Compensara sumelor pentru care s-a obţinut dreptul de ramburare. Întreruperea prescripției extinctive

5 mart. 2020
Vizualizari: 143
  • Decretul nr. 167/1958: art. 16

Dreptul contribuabililor de a cere restituirea creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani, având ca moment de plecare, așa cum s-a arătat, data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere dreptul de restituire, rezultă că termenul de prescripție al dreptului reclamantei de a pretinde dobânzi s-a împlinit la 31.12.2014, astfel că formularea cererii de restituire la data 30.12.2015 era în afara termenului legal, fiind respinsă în mod corect cererea reclamantei de organul fiscal.
Contrar celor afirmate de recurentă compensarea efectivă a sumelor pentru care inițial obținuse dreptul de ramburare nu are efect întreruptiv de prescripție conform art. 16 din Decretul nr. 167/1958.

(ICCJ, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1337 din 5 martie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea creanțelor fiscale. Compensara sumelor pentru care s-a obținut dreptul de ramburare. Întreruperea prescripției extinctive was last modified: noiembrie 15th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.