JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea cererii de restituire a cauțiunii

25 feb. 2021
Vizualizari: 64
  • NCPC: art. 1064 alin. (1) (2)
  • NCPC: art. 720 alin. (6)

În cadrul unei contestații formulate împotriva unei decizii de debit s-a solicitat suspendarea executării silite până la soluționarea acesteia, cerere admisă, reținându-se că a fost achitată cauțiunea stabilită.
Dosarul de fond a fost soluționat în sensul constatării intervenirii sancțiunii perimării contestației, or, deși creditoarea nu a formulat o cerere pentru plata unor despăgubiri generate de măsura suspendării executării dispuse, câtă vreme nu s-a făcut dovada că ar fi încetat măsura contestată, că debitul ar fi fost recuperat, în mod corect prima instanță a respins cererea de restituire a cauțiunii, condițiile impuse de art. 1064 alin. 2 NCPC nefiind îndeplinite.

(Curtea de Apel Oradea, secția I civilă, decizia nr. 48 din 25 februarie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Respingerea cererii de restituire a cauțiunii was last modified: noiembrie 22nd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.