JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nelegalitatea anulării ca insuficient timbrat a capătului de cerere pentru care s-a încuviințat eșalonarea plății taxei de timbru

19 iun. 2012
Vizualizari: 69
  • art. 21 ind. 2
  • Legea nr. 146/1997: art. 21
  • O.U.G. nr. 51/2008

Hotărârea prin care s-a dispus măsura eșalonării reprezintă titlu executoriu, sumele datorate cu titlu de taxă judiciară de timbru fiind urmărite în condițiile prevăzute de dispozițiile legale aplicabile în acest sens, iar instanța nu poate ca, făcând aplicarea dispozițiilor art. 20 alin.(3) din Legea nr. 146/1997, să anuleze ca insuficient timbrat un capăt de cerere al acțiunii, în situația în care părțile achitând o singură rată a taxei de timbru, nu s-au mai conformat ulterior celor stabilite prin încheierea instanței, prin care s-a admis în parte cererea de ajutor public judiciar.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4600 din 19 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Nelegalitatea anulării ca insuficient timbrat a capătului de cerere pentru care s-a încuviințat eșalonarea plății taxei de timbru was last modified: decembrie 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.