JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Excepţia lipsei calităţii de reprezentant a semnatarului cererii de chemare în judecată. Caracterul dilatoriu al excepţiei. Efecte

15 mart. 2022
Vizualizari: 94
  • NCPC: art. 13 alin. (3)
  • NCPC: art. 151
  • NCPC: art. 175 alin. (1)
  • NCPC: art. 194 alin. (1) lit. b)
  • NCPC: art. 82 alin. (1)

În cazul în care instanța de fond a ignorat caracterul dilatoriu al excepției lipsei calității de reprezentant a semnatarului cererii de chemare în judecată și a admis-o pentru considerente nepuse în discuția părților și fără a da posibilitatea reclamantei să își formuleze apărări și să complinească pretinsele lipsuri ale cererii de chemare în judecată, instanța de apel, menținând această soluție, a nesocotit principiul contradictorialității și al dreptului la apărare al reclamantei. Hotărârile astfel pronunțate sunt nelegale, producând reclamantei o vătămare a drepturilor sale procesuale ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea actelor întocmite cu nerespectarea cerințelor legale.

(ICCJ, Secția a II-a civilă, decizia nr. 610 din 15 martie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Excepția lipsei calității de reprezentant a semnatarului cererii de chemare în judecată. Caracterul dilatoriu al excepției. Efecte was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.