JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizie de imputare. Termenul în care trebuie emisă. Contestare

12 sept. 2017
Vizualizari: 398
  • Legea nr. 94/1992: art. 32-33

Conform dispozițiilor generale din art. 32 și 33 din Legea nr. 94/1992 atunci când auditorii publici externi desemnați să auditeze conturile constată existența unor abateri de la legalitate și regularitate, care au determinat producerea unor prejudicii, comunică conducerii entității publice auditate această stare de fapt. Stabilirea întinderii prejudiciului și dispunerea măsurilor pentru recuperarea acestuia devin obligație a conducerii entității auditate. Din interpretarea acestor dispoziții rezultă că actul prin care ordonatorului principal de credite i-au fost aduse la cunoștință eventualele prejudicii constatate de auditori este actul prin care se finalizează acțiunea de audit. De la data acestui act curge deci și termenul de 30 de zile de emitere a dispoziției de imputare.

(Curtea de Apel Suceava, SCAF, decizia nr. 1730 din 12 septembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decizie de imputare. Termenul în care trebuie emisă. Contestare was last modified: iunie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.