JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decăderea din beneficiul termenului de plată a unei datorii

9 nov. 2017
Vizualizari: 210
  • NCC: art. 1411
  • NCC: art. 1417

În cazul în care părțile au stabilit un termen de plată a unei datorii, decăderea din beneficul termenului de plată operează doar în măsura în care se face dovada faptului că debitorul se află în insolvabilitate, în insolvență declarată conform legii sau atunci când cu intenție sau dintr-o culpă gravă, diminuează prin fapta sa garanțiile constituite în favoarea creditorului sau nu constituie garanțiile promise, or, în speță nu s-a dovedit incidența vreuneia din aceste situații.

(Curtea de Apel Oradea, s. I civ., decizia nr. 849 din 9 noiembrie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Decăderea din beneficiul termenului de plată a unei datorii was last modified: iunie 25th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.