JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de întreţinere. Nulitate. Rezoluțiune. Capete de cerere principale, alternative. Cerere subsidiară. Compensarea cheltuielilor de judecată. Onorariu de avocat. Taxă de timbru

1 apr. 2021
Vizualizari: 43
  • NCPC: art. 453 alin. (1) – (2)

În mod corect a statuat și instanța de apel, confirmând soluția instanței de fond, care a făcut aplicarea prevederilor art. 453 alin. (1) NCPC, iar nu pe cele ale art. 453 alin. (2) din același act normativ, cererea introductivă de instanță nefiind admisă în parte, ci prin raportare la capătul subsidiar formulat. Din această perspectivă, reținând și faptul că cererea reconvențională a fost respinsă, corect a reținut Curtea că nu se impune compensarea cheltuielilor de judecată.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 715 din 1 aprilie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de întreținere. Nulitate. Rezoluțiune. Capete de cerere principale, alternative. Cerere subsidiară. Compensarea cheltuielilor de judecată. Onorariu de avocat. Taxă de timbru was last modified: noiembrie 14th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.