JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Practici comerciale incorecte. Ordin emis de ANPC. Revenirea la dobânda inițială

1 mart. 2022
Vizualizari: 42
  • Legea nr. 363/2007: art. 4

În mod just a reținut prima instanță că acțiunile recurentei de la momentul contractării creditelor, de prezentare a informațiilor în mod trunchiat și înșelător și de convingere a consumatorilor asupra stabilității fictive a cursului CHF și a nivelului redus al dobânzilor, au afectat în mod considerabil capacitatea consumatorilor de a lua o decizie în cunoștință de cauză, context în care practicile utilizate de bancă se circumscriu unei practici comerciale incorecte, astfel cum este definită prin art. 4 din Legea nr. 363/2007, determinând deformarea comportamentului contractual al consumatorilor.
Corect prima instanță a apreciat că revenirea la dobânda inițială este singura măsură aptă a sancționa și descuraja comerciantul ce se face vinovat de utilizarea practicilor comerciale înșelătoare, măsura dispusă prin ordinul contestat fiind luată în condițiile Legii nr. 363/2007.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1189 din 1 martie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Practici comerciale incorecte. Ordin emis de ANPC. Revenirea la dobânda inițială was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.