JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de muncă. Competență teritorială alternativă. Acțiune în constatarea discriminării. Reclamant cu domiciliul într-o localitate și reședința într-o altă localitate

16 mart. 2018
Vizualizari: 158
  • Legea nr. 62/2011: art. 210

Potrivit dispozițiilor art. 210 din Legea nr. 62/2011 privind dialogul social, act normativ care a intrat în vigoare la data de 13 mai 2011, „cererile referitoare la soluționarea conflictelor individuale de muncă se adresează tribunalului în a cărui circumscripție își are domiciliul sau locul de muncă reclamantul”. Prin textul de lege mai sus enunțat s-a instituit o competență alternativă, la alegerea reclamantului, care poate opta între instanța de la domiciliul său sau cea de la locul de muncă.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 868 din 16 martie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de muncă. Competență teritorială alternativă. Acțiune în constatarea discriminării. Reclamant cu domiciliul într-o localitate și reședința într-o altă localitate was last modified: iulie 11th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.