JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de interese. Acțiune în anularea contractului de muncă formulată de Agenția Națională de Integritate. Competența materială a instanței de contencios administrativ

9 iun. 2016
Vizualizari: 141
  • Legea nr. 176/2010: art. 22
  • Legea nr. 176/2010: art. 24

Competența de soluționare a cererii având ca obiect anularea contractului de muncă, formulată de către Agenția Națională de Integritate ulterior întocmirii raportului de evaluare prin care s-a constatat că există un conflict de interese, aparține secției de contencios administrativ a curții de apel. Aceasta, întrucât cererea de anulare a respectivului contract are un caracter subsidiar acțiunii de constatare a conflictului de interese, fiind, de altfel, și cauza principală a nulității acestuia. Ca atare, competența de soluționare a cauzei se determină în raport cu cererea principală, care este acțiunea de constatare a conflictului de interese.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1327 din 9 iunie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de interese. Acțiune în anularea contractului de muncă formulată de Agenția Națională de Integritate. Competența materială a instanței de contencios administrativ was last modified: mai 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.