JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare. Hotărâre judecătorească ce conține motive contradictorii

22 feb. 2018
Vizualizari: 86
  • NCPC: art. 488 alin. (1) pct. 6

În cazul unei acțiuni în revendicare, instanța de judecată trebuie să analizeze titlurile de proprietate evocate de părți și nu să se mărginească la a relata situația de fapt astfel cum rezultă din probele dosarului. În speță, Înalta Curte apreciază ca fiind contradictorii considerentele prin care instanța de apel, reținând calitatea reclamantei de titular al dreptului de proprietate, dar și de posesor/detentor în relația cu pârâta, a constatat că această calitate nu poate bloca accesul reclamantei la acțiunea în apărarea dreptului său de proprietate, îndreptată împotriva pârâtei, care nu este nici proprietar, nici posesor sau detentor al bunului revendicat.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 571 din 22 februarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în revendicare. Hotărâre judecătorească ce conține motive contradictorii was last modified: iulie 8th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.