Discursul domnului Sorin Popescu în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019. Diplomă de onoare

11 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 571
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Diplomă de onoare pentru lucrarea „Personalități ale Consiliului Legislativ de-a lungul timpului”, apărută la Editura Lumina Lex

Mulțumesc conducerii Uniunii Juriștilor pentru această diplomă. Este consacrată unei cărți care este o istorie, prin personalitățile ei, a unei instituții constituționale, respectiv Consiliul Legislativ, care în curând va împlini 100 de ani, pentru că primul consiliu legislativ a fost creat prin Constituția României Mari din 1923.

Acolo s-au perindat mari juriști ai țării și, bineînțeles, s-au elaborat legi importante pentru România Mare, printre altele cele patru coduri – două civil și două penal – importante, care însă n-au mai ajuns să intre în vigoare, fiindcă a fost suspendată intrarea în vigoare în timpul războiului, iar după război nu mai erau compatibile cu regimul nou instalat.

Însă, fiindcă ne aflăm la niște premii ale Uniunii Juriștilor, îmi fac o datorie de onoare de a aminti acum, la 30 de ani de la înființarea uniunii, unele nume din conducerea uniunii, care între timp, din păcate, s-au săvârșit din viață. Este vorba de foștii președinți, Carpet și Chiuzbaian, Victor Dan Zlătescu, avocatul Limona, fostul președinte al Curții Supreme Teodor Vasiliu; generalul Nițoiu; Nicolae Cerveni și vărul meu, Lazăr Arjoceanu – ambii avocați de marcă; fostul președinte al Uniunii Avocaților din Municipiul București, Iordănescu; avocatul Florescu; și, bineînțeles, nu cei din urmă, Beligrădeanu și Pătulea, care zece ani au condus revista Dreptul.

Dumnezeu să-i odihnească!

Discursul domnului Sorin Popescu în cadrul Galei Premiilor Uniunii Juriștilor din România pe anul 2019. Diplomă de onoare was last modified: februarie 12th, 2020 by Sorin Popescu

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter