Discursul domnului Eugen Hurubă de înmânare a Premiului „Traian Ionaşcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016”

19 dec. 2017
Vizualizari: 1729

Doamnelor și domnilor,

[…] În calitate de reprezentant, pe de o parte, al președintelui Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din România, dl președinte Marius Morariu, și în al doilea rând de reprezentant al profesiei de executor judecătoresc, îmi, sau, mai bine spus, ne revine onoarea să înmânăm astăzi acest premiu unei extraordinare lucrări, în opinia noastră una din cele mai bune lucrări scrise în drept, în ultima, substanțială, parte – mă refer aici la cel puțin 30 de ani – o lucrare spectaculoasă, în două volume, coordonată în primul rând de cel mai mare procedurist al timpului, domnul profesor Viorel Ciobanu, despre care n-am să vorbesc, cu toate că îmi propusesem, pentru a nu știrbi frumoasele cuvinte pe care le-a rostit în amintirea domniei sale domnul Paul Pop – și de către profesorul Marian Nicolae.

Pentru executorii judecătorești este o deosebită plăcere să participe la premierea unui tratat de Drept procesual civil, în mare măsură, întreaga activitate a executorilor judecătorești bazându-se pe reglementarea Codului de Procedură Civilă, și cu atât mai mult, fiind un instrument extraordinar în aplicarea Noului Cod de Procedură Civilă. Sunt convins că această lucrare nu lipsește de pe masa niciunuia dintre colegii mei, o lucrare de referință în materie […].

Conf. univ. dr. Eugen Hurubă, 
la Facultatea de Științe Economice,
Juridice și Administrative a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Discursul domnului Eugen Hurubă de înmânare a Premiului „Traian Ionașcu” în cadrul festivității „PREMIILE RRDP pe anul 2016” was last modified: decembrie 19th, 2017 by Eugen Hurubă

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Eugen Hurubă

Eugen Hurubă

Este conf. univ. dr. la Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș și doctor în drept procesual civil al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu din 2011, cu distincţia Magna Cum Laude, cu teza „Contestația la executare în materie civilă”, coordonată de prof. univ. dr. Ioan Leș.
A mai scris: