JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea prevăzută de art. 36 din Legea nr. 85/2006, Legea privind procedura insolvenţei. Litigii care intră în sfera de aplicare a dispoziţiei legale

8 iul. 2019
Vizualizari: 39
  • Legea nr. 85/2006: art. 36

Pentru a se putea dispune suspendarea specială reglementată de art. 36 din Legea nr. 85/2006, acțiunile judiciare trebuie să aibă ca obiect realizarea creanțelor asupra debitorului sau a bunurilor sale. Trebuie făcută distincția clară între o acțiune prin care se urmărește obținerea unei creanțe și una prin care se urmărește realizarea unei creanțe.
Distincția cu privire la acțiunile judiciare care pot fi sau nu pot fi incluse în domeniul de aplicare a prevederilor art. 36 din Legea nr. 85/2006 trebuie realizată în strânsă conexitate cu interpretarea dispozițiilor art. 11 din aceeași lege, care reglementează atribuțiile judecătorului sindic și limitele acestora.

(Curtea de Apel Craiova, Decizia nr. 1712/08 iulie 2019 Secția contencios administrativ și fiscal)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea prevăzută de art. 36 din Legea nr. 85/2006, Legea privind procedura insolvenței. Litigii care intră în sfera de aplicare a dispoziției legale was last modified: decembrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.