JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanţie bancară. Extinderea garanţiilor fără acordul băncii. Consecinţe

13 dec. 2012
Vizualizari: 77
  • art. 973
  • C.civ. din 1864: art. 969
  • Publicaţia nr. 458 a Camerei de Comerţ Internaţionale din Paris

Existența obligației băncii de plată a sumelor ce corespund redevențelor datorate în temeiul unui contract de concesiune, cuprinsă într-o scrisoare de garanție bancară, nu atrage răspunderea băncii atunci când contractului i-au fost aduse modificări în privința cărora nu s-a solicitat și nu s-a obținut acordul băncii pentru amendarea corespunzătoare a scrisorii de garanție, prin extinderea garanțiilor și la cazul nerealizării investițiilor sau pentru penalități de întârziere la plata redevenței.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4982 din 13 decembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Scrisoare de garanție bancară. Extinderea garanțiilor fără acordul băncii. Consecințe was last modified: decembrie 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.