JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schimb imobiliar. Deposedare ca urmare a aplicării Legii nr. 18/1991. Incidența Legii nr. 10/2001

4 feb. 2011
Vizualizari: 58
  • Legea nr. 10/2001

Întrucât petenții au fost deposedați în anul 1992 de terenurile agricole pe care le primiseră în schimb în anul 1973, ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 18/1991 și retrocedării acestor suprafețe către proprietarii inițiali, rezultă că aceștia sunt îndreptățiți la obținerea de măsuri reparatorii, ca efect al imposibilității producerii consecințelor juridice ale contractului de schimb din anul 1973, ceea ce echivalează cu o preluare abuzivă a imobilului. Faptul că imobilul a fost preluat de autoritatea administrației publice locale în anul 1973, iar terenul dat în schimb nu a mai putut fi valorificat, face ca imobilul să intre sub incidența Legii nr. 10/2001, atât în ceea ce privește perioada de referință, cât și a domeniului de aplicare a acestei legi.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 940 din 4 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Schimb imobiliar. Deposedare ca urmare a aplicării Legii nr. 18/1991. Incidența Legii nr. 10/2001 was last modified: octombrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.