JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Renunțarea la judecată înainte de primul termen de judecată acordat în apel. Consecințe cu privire la condițiile de fond sau de formă ale exercițiului acțiunii civile

13 iun. 2018
Vizualizari: 90
  • NCPC: art. 407

Renunțarea, în tot, la judecata acțiunii principale afectează și soluția dată unor excepții legate de condițiile de fond sau de formă ale exercițiului acțiunii civile, în caz de renunțare în tot la acțiunea formulată, instanța procedând corect la anularea întregii sentințe pronunțate de instanța de fond, în condițiile în care, așa cum rezultă din practicaua deciziei atacate, niciuna din părțile pârâte, inclusiv recurenții, nu s-a opus la renunțarea făcută de reclamantă în apel.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 993 din 13 iunie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Renunțarea la judecată înainte de primul termen de judecată acordat în apel. Consecințe cu privire la condițiile de fond sau de formă ale exercițiului acțiunii civile was last modified: iulie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.