JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Promisiune de vânzare-cumpărare. Acţiune în rezoluţiune. Neîndeplinirea obligaţiilor asumate de către promitentul-cumpărător. Înstrăinarea bunului către un terţ ulterior termenului stipulat pentru perfectarea contractului. Reţinerea culpei concurente a promitentului-vânzător pentru neîncheierea actului. Nelegalitate

26 ian. 2022
Vizualizari: 25
  • NCC: art. 1549

Reținând eronat o culpă a pârâtei rezultată din vânzarea bunului către un terț, ulterior depășirii termenelor convenite și acordate pentru încheierea actului prefigurat prin antecontract, instanța a atribuit valoare sine die obligațiilor asumate prin convenția părților, în pofida conținutului acesteia, considerând că bunul a rămas definitiv și perpetuu la dispoziția reclamantei, deși pârâta se obligase să i-l vândă până la un anumit termen, făcând, astfel, o greșită aplicare a dispozițiilor art. 1549 Cod civil.

(ICCJ, Secția I civilă, decizia nr. 139 din 26 ianuarie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Promisiune de vânzare-cumpărare. Acțiune în rezoluțiune. Neîndeplinirea obligațiilor asumate de către promitentul-cumpărător. Înstrăinarea bunului către un terț ulterior termenului stipulat pentru perfectarea contractului. Reținerea culpei concurente a promitentului-vânzător pentru neîncheierea actului. Nelegalitate was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.