JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Prescripţia extinctivă reţinută de administratorul judiciar cu ocazia întocmirii tabelului preliminar. Posibilitatea contestării intervenirii acesteia prin dovedirea cu înscrisuri noi a unei cauze de întrerupere a termenului de prescripţie

16 iun. 2018
Vizualizari: 85
  • Legea nr. 85/2014: art. 104
  • NCC: art. 2506-2508

Articolul 104 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 impune atașarea, la declarația de creanță, a documentelor justificative ale acesteia. Prima instanță a apreciat, în mod eronat, că această sintagmă acoperă și eventualele înscrisuri doveditoare privind întreruperea cursului prescripției extinctive. La momentul depunerii declarației de creanță, în lipsa unei invocări anterioare a prescripției de către debitoare, creditoarea nu era ținută a proba întreruperea cursului termenului de prescripție și de a depune înscrisuri în acest sens în condițiile art. 104 alin. (2) din Legea nr. 85/2014. Cum prescripția a fost invocată de către debitoare, prin administrator judiciar, abia la momentul întocmirii tabelului preliminar, creditoarea era în drept a face proba contrară în cadrul contestației la acest tabel, ceea ce s-a și întâmplat în speță.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 1170 din 16 iunie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Prescripția extinctivă reținută de administratorul judiciar cu ocazia întocmirii tabelului preliminar. Posibilitatea contestării intervenirii acesteia prin dovedirea cu înscrisuri noi a unei cauze de întrerupere a termenului de prescripție was last modified: iulie 5th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.